campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » De la ipocrizie la realitate e cale lungă!

De la ipocrizie la realitate e cale lungă!

Publicat în 13.03.2014 la ora 12:00

andresMă simt obligat să vă răspund, dle Sorin Bumb, vicepreşedinte al PDL Alba. Şi o fac fără să vă jignesc şi fără să vă fac ipocrit, cum m-aţi făcut dvs. Însă nu pot să nu remarc că nu cunoaşteţi situaţia din oraşul Câmpeni şi implicit din zona Munţilor Apuseni.

Prin ceea ce afirmaţi în articolul semnat cu numele dumneavoastră, daţi dovadă de incompetenţă şi mă faceţi să vă transmit următoarele: nu am apelat la mila publică, faptul că le-am cerut colegilor mei primari din Apuseni să contribuie şi ei la finanţarea Spitalului Orăşenesc Câmpeni, este cât se poate de legal. Nu am băgat mâna în buzunarul nimănui şi nu am obligat pe nimeni să facă altceva decât îl lasă sufletul. Pentru că am judecat cu sufletul, cu inima, atunci când le-am cerut ajutorul colegilor mei, pentru binele tuturor moţilor care vin la spitalul din Câmpeni. Cei care au înţeles situaţia şi au vrut să mă ajute, au făcut-o pentru binele oamenilor din comunitatea lor. Este foarte normal, domnule vicepreşedinte PDL Alba, să fac acest lucru, îl fac în primul rând pentru oamenii care trăiesc în Apuseni, pentru copiii care învaţă în şcolile din oraşul Câmpeni, pentru câteva mii de pacienţi din Munţii Apuseni şi nu numai. Nu îmi e ruşine să încerc să găsesc soluţiile care stau la îndemâna mea, un biet primar din Apuseni, chiar dacă pare că “cerşesc” mila cuiva. Nu este milă, este disperare pentru zona noastră care merită să se dezvolte, pentru moţii care merită să o ducă mai bine, la ei acasă. Şi nu îmi e ruşine să fac acest lucru pentru binele oamenilor, nu al meu personal.
Ce nu înţelegeţi dvs. este faptul că zona Apusenilor are posibilităţi reduse de dezvoltare din cauza poziţionării geografice şi a infrastructurii proaste. Aţi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Câte materiale, referate, proiecte, aţi făcut pentru hotărâri ale CJ Alba ca să alocaţi fonduri pentru oraşul Câmpeni sau pentru Apuseni? Vă pot spune că niciunul.
Domnule Sorin BUMB, se ştie foarte clar că sub semnătura dumneavoastră s-au închis spitalele din Baia de Arieş şi Zlatna şi s-au tăiat paturi de la cele 2 spitale din oraşul Câmpeni. Au fost disponibilizate zeci de persoane, din care 30 au fost angajate la cele două spitale din Câmpeni. Dumneavoastră şi structurile apropiate din Ministerul Sănătăţii ne-aţi promis atunci că vor fi finanţate aceste posturi. Totul a fost o mare minciună, o cacialma, numai de atât se pare că aţi fost în stare.
Colegul meu, dl. primar Mircea Hava are alte venituri la buget, poate să finanţeze spitalul şi şcolile din Alba Iulia. Iar din cunoştinţele mele, CJ Alba finanţează investiţiile şi reparaţiile la Spitalul Judeţean Alba. Aţi omis intenţionat acest aspect, domnule Bumb, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba?
Nu cred că sunteţi în măsură să îmi daţi soluţii la Câmpeni, de comasare a spitalelor sau alte metode prin care s-ar distruge serviciile de sănătate din oraş. Domnule Bumb, eu nu fac politică pe sănătatea oamenilor, fac politică pentru ei, găsind soluţii pentru ei, găsind proiecte pentru oraşul Câmpeni. Dle vicepreşedinte, aţi stat la conducerea acestui judeţ 4 ani, ce aţi făcut în acest timp? Aţi închis firme, spitale, aţi tăiat salarii, aţi creat locuri de muncă pentru români în străinătate! Aţi „demolat” servicii şi structuri care încă funcţionau! Iar de Munţii Apuseni v-aţi adus aminte doar când a fost vorba de cântec, joc şi voie bună.
Tot bateţi apa în piuă cu activitatea miniştrilor liberali, că PNL face doar propagandă şi populism. Vă pot spune fără să greşesc, şi asta vede orice român, că sub guvernarea liberală, România a avut creştere economică. Poate cea mai mare creştere economică de după cele două războaie mondiale. Sigur nu vă place domnule Bumb când vă spun acest lucru, dar acesta e adevărul, fie că îl recunoaşteţi sau nu. Fosta alianţă USL a promis un milion de locuri de muncă, a creat doar o sută de mii, însă nu a distrus ca dumneavoastră sute de mii de locuri de muncă.
Vorbiţi de minerit? De ce nu aveţi curajul să ne spuneţi punctul de vedere al PDL Alba? Vă este cumva frică? Ceea ce aţi făcut dumneavoastră în 4 ani este demn de cartea recordurilor la greşeli în materie de politică şi economie în guvernarea unei ţări. Dacă vorbiţi de minerit, de ce nu aţi repornit mineritul în Apuseni cât aţi fost la guvernare, ca acum să nu rămână sute de oameni şi familiile lor fără locuri de muncă? Cred că toate partidele ar trebui să lase orgoliile la o parte şi să lupte pentru binele oamenilor şi al ţării. Zona noastră are nevoie de investitori, are nevoie de infrastructură, are nevoie de locuri de muncă.
Nu pot să închei fără să vă aduc aminte d-le Bumb, că toate primăriile cu primari PDL au fost finanţate şi continuă să fie finanţate de către fosta alianţă USL, pentru proiecte care vizează: infrastructură, apă, canalizare, cămine culturale etc. Asta demonstrează faptul că PNL îşi respectă promisiunile şi că este un partid aflat în slujba cetăţeanului. Ştiu că nu vă convine acest lucru, dar asta e situaţia, domnule vicepreşedinte al PDL Alba.
Cred că am fi avut şi noi cheia să vă oprim finanţările pentru marile proiecte începute şi nefinalizate de dumneavoastră, dar am decis că lucrările odată începute trebuie finalizate, aşa este normal. Nu am blocat proiectele, aşa cum am păţit noi, din cauza culorii nepotrivite a partidului din care face parte un primar sau altul. Nu ştiu dacă partidul domniei voastre ar fi făcut acelaşi lucru, mă îndoiesc!
Situaţia grea a Munţilor Apuseni şi lipsa de interes a unora pentru această zonă au făcut ca noi, primarii din Apuseni, să fim uniţi, indiferent din ce partid facem parte.
Cred cu tărie că nu trebuie să ne împroşcăm cu noroi domnule Bumb, de fiecare dată când avem ocazia, ci trebuie să găsim împreună soluţii, chiar şi cu dumneavoastră, deşi nu-mi place atitudinea pe care o aveţi, la problemele moţilor.
Singura politică pe care ar trebui să o facem este cea pentru binele oamenilor şi bunăstarea zonei.

Cu stimă, „Un moţ căruia îi pasă de moţi”,
Ioan Călin ANDREŞ, primarul oraşului Câmpeni

Facebook 

Acest articol a fost citit de 3066 ori

3.0
02

Comentarii

Comentarii

Un Comentariu la De la ipocrizie la realitate e cale lungă!

  1. CoiLins Amdres Răspunde

    24.10.2014 la 21:16

    Cred ca am dreptul sa vorbesc despre ipocrizie pentru ca sunt un specialist in ipocrizie,io, Coilins Amdres, primparul Câmpeniului!… Adica sunt un maaaare ipocrit!… De egzemplu, chiar acum am trecut la PSD, dupa ce am fost pe la PRM si PNL … si o să mă întorc în curând la PNL pentru că de fapt nu contează… ceea ce contează este să rămân primpar pe veci …. Chiar mă gândesc să fac un partid nou: Partidul Ipoccriților
    din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.