campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » De Zilele oraşului Baia de Arieş aproape toate oficialităţile judeţului au fugit în munţi. Munţii Apuseni!

De Zilele oraşului Baia de Arieş aproape toate oficialităţile judeţului au fugit în munţi. Munţii Apuseni!

Publicat în 30.07.2013 la ora 9:19

baiaZeci de oameni au asistat ieri la tradiţionalele manifestări prilejuite de Zilele oraşului Baia de Arieş, desfăşurate în centrul localităţii.

Aşa cum de foarte multă vreme nu s-a consemnat în istoria recentă a localităţii – lucru remarcat şi de primarul Traian Pandor – festivităţile de la Baia de Arieş au fost onorate cu prezenţa de o mulţime de oficialităţi sosite de la Alba Iulia: preşedintele şi vicepreşedintele CJ Alba – Ion Dumitrel şi Florin Roman, senatorii Teodor Atanasiu şi Alexandru Pereş, administratorul judeţului Alba – Sorin Bumb, Nicolae Popa – subsecretar de stat la APDRP, Mihaela Mih-Dehelean şi Marcela Dărămuş (APM Alba şi ISJ Alba), primari şi consilieri locali de pe Valea Arieşului, fostul deputat de Apuseni Corneliu Olar, alţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene. Manifestările au debutat cu un Te Deum, urmat de o depunere de coroane la Monumentul eroilor din localitate.
În discursul său, primarul Traian Pandor le-a mulţumit numeroşilor participanţi, iar oaspeţilor sosiţi de la Alba Iulia le-a reînnoit invitaţia de a fi mereu alături de oraşul Baia de Arieş, pentru mai buna dezvoltare a acestuia şi pentru asigurarea unui viitor mai bun localnicilor. A urmat apoi concursul de gastronomie, la care s-au remarcat pensiunile „Casa Moţilor” – din Arieşeni şi „Sub Piatră” – de la Sălciua. Punctul forte al bucătarilor sosiţi de pe cele două văi ale Arieşului a fost de această dată… gulaşul gătit în 8 ceaune mari, sub care a fost încins focul, la faţa locului.
La ora 13.30, pe scena amenajată în centrul oraşului, lângă Statuia Minerului (probabil tot ceea ce a mai rămas din minerit la Baia de Arieş!) au încântat spectatorii cu cântece şi jocuri interpreţi consacraţi din Apuseni. Pe scenă au urcat, în calitate de invitaţi speciali, Nicolae Ionaş „Generalul” cu fiica sa Claudia, acompaniat şi de Diana Selagea. Seara s-a încheiat apoteotic cu concertul extraordinar al Andei Adam şi un foc de artificii.

N.I.T.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 578 ori

De Zilele oraşului Baia de Arieş aproape toate oficialităţile judeţului au fugit în munţi. Munţii Apuseni!
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.