campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Deputatul Corneliu Olar a cerut ministrului de finanțe soluții pentru problemele bugetare întâmpinate de 15 localități din județul Alba

Deputatul Corneliu Olar a cerut ministrului de finanțe soluții pentru problemele bugetare întâmpinate de 15 localități din județul Alba

Publicat în 17.02.2018 la ora 18:20

Domnule ministru Eugen Teodorovici, Un număr de 15 unități administrativ-teritoriale de la nivelul județului Alba nu au primit sume/cote defalcate din Taxa pe Valoarea Adăugată (Anexa nr. 8 Sume alocate din impozitul pe venit şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2018 pe unități / subdiviziuni administrativ-teritoriale), așa cum prevede Legea nr. 500/2002 a finanțelor publice, Legea nr. 273/2006 a finanțelor publice locale și Legea nr. 2/2018 privind bugetul de stat al României pentru anul 2018.

Este vorba despre localitățile: Sebeș, Abrud, Baia de Arieș, Cîmpeni, Ciugud, Cut, Daia Română, Doștat, Galda de Jos, Horea, Întregalde, Mihalț, Roșia Montană, Sîntimbru și Săsciori.

Chiar dacă Legea nr. 2/2018 privind bugetul de stat al României pentru anul 2018 prevede faptul că după primul semestru al anului Guvernul va analiza formula de repartizare a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, vă rog să aduceți următoarele clarificări: Cum pot să mai finanțeze aceste unități administrativ-teritoriale proiecte din fonduri proprii, fonduri guvernamentale sau să cofinanțeze proiecte din fonduri europene, atâta vreme cât resursele lor financiare au scăzut semnificativ?

Care este soluția tehnică pe care o propune Ministerul Finanțelor pentru asigurarea fondurilor necesare, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în vederea asigurării plății salariilor funcționarilor până la finalul anului? Solicit formularea răspunsului în scris.

 Corneliu OLAR – Deputat PNL de Alba

Facebook 

Acest articol a fost citit de 274 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.