campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Din 19 iulie, în Munţii Apuseni, mocăniţa turistică circulă pe ruta Abrud – Gura Roşiei – Câmpeni

Din 19 iulie, în Munţii Apuseni, mocăniţa turistică circulă pe ruta Abrud – Gura Roşiei – Câmpeni

Publicat în 22.07.2013 la ora 13:57

mocanitaAşa după cum v-am mai informat cu ceva timp în urmă, primăriile oraşelor Abrud şi Câmpeni, împreună cu cea a comunei Roşia Montană, au încheiat un protocol de colaborare cu Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România de la Brad condusă de omul de afaceri austriac George Hocevar, în vederea repunerii în circulaţie a Mocăniţei în scop turistic.

După ce aproape două luni în care s-a muncit la reabilitarea şi completarea liniei înguste, vineri 19 iulie 2013, ora 16.00, cu participarea directă a oficialităţilor locale din cele trei localităţi, Mocăniţa a fost repusă în circulaţie pe ruta Abrud – Gura Roşiei – Câmpeni, lungimea traseului fiind de circa 11 kilometri. Şi fiindcă sâmbătă şi duminică are loc cea mai mare sărbătoare populară în aer liber din Munţii Apuseni – Târgul de Fete de pe Muntele Găina, autorităţile au anunţat că Mocăniţa turistică va circula în fiecare din aceste zile începând cu ora 12.00, cu plecare din Abrud.
Aşa după cum ne-a precizat primarul oraşului Abrud, Nicolae Simina, preţul unei călătorii turistice va fi de 25 de lei (dus-întors) pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. Cele două vagoane ale Mocăniţei au o capacitate de 70 de locuri, iar durata unei călătorii este de circa trei ore (dus – întors). Există desigur şi varianta călătoriei doar dus sau întors pe ruta Abrud – Gura Roşiei – Câmpeni, pentru care se va plăti 12,5 lei pentru adulţi şi 7,5 lei pentru copii. De reţinut pentru turiştii care vor să facă o plimbare cu Mocăniţa: trebuie să – şi anunţe un pic mai din timp intenţia, deoarece, fiind vorba de o locomotivă cu abur, este nevoie de aproximativ 3 ore de făcut focul până când se produce aburul necesar pentru pornirea locomotivei. În funcţie de solicitările grupurilor de turişti, Mocăniţa va putea circula de aici înainte, dar numai în scop turistic, pe toată perioada anului. Drum bun şi distracţie plăcută tuturor!

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de 798 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.