campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Doi bărbați din Albac reținuți de polițiști din Câmpeni pentru braconaj, după ce au împușcat un cerb pe Fondul Cinegetic 4 – Valea Bistrii

Doi bărbați din Albac reținuți de polițiști din Câmpeni pentru braconaj, după ce au împușcat un cerb pe Fondul Cinegetic 4 – Valea Bistrii

Publicat în 14.05.2018 la ora 17:40

Sâmbătă, 12 mai 2018, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii faţă de doi bărbaţi, de 49 şi 41 de ani, din comuna Albac, ce sunt bănuiţi de comiterea unei fapte de braconaj cinegetic.

În noaptea de 11/12 mai 2018, poliţiştii din Câmpeni au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare al Fondului Cinegetic 4 Valea Bistrii, cu privire la faptul că este posibil ca pe fondul de vânătoare să fi avut loc o faptă de braconaj.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Câmpeni s-a deplasat imediat în zonă, iar în urma verificărilor efectuate a identificat o autoutilitară, condusă de un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit, în autoutilitară, o armă de vânătoare şi muniţia aferentă acesteia, iar la o distanţă de cca 500 de metri au găsit leşul unui cerb.

În urma cercetărilor efectuate împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba a rezultat că, în noaptea de 11/12 mai 2018  şoferul autoutilitarei, împreună cu un alt bărbat de 41 de ani, din comuna Albac, ar fi participat la o vânătoare fără a deţine autorizaţie, în afara perioadei legale de vânătoare şi folosind dispozitive de iluminare. Astfel ar fi împușcat un cerb a cărui valoare a fost estimată la 12.000 de lei.

Poliţiştii le-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, ulterior fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Totodată au luat măsura indisponibilizării, în vederea confiscării, a autoutilitarei şi armei folosite la comiterea infracțiunilor.

Cercetările sunt continuate.

Acest articol a fost citit de 1045 ori

Doi bărbați din Albac reținuți de polițiști din Câmpeni pentru braconaj, după ce au împușcat un cerb pe Fondul Cinegetic 4 – Valea Bistrii
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.