campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Doi profesori pensionari, Viorica şi Gheorghe Drăgoiu, rămân alături de elevii din Cîmpeni

Doi profesori pensionari, Viorica şi Gheorghe Drăgoiu, rămân alături de elevii din Cîmpeni

Publicat în 16.10.2017 la ora 17:57

Donaţie de carte către Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni

Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni a primit ca donaţie aproape 200 de volume de specialitate din domeniul fizicii, chimiei şi orientării profesionale, de care vor beneficia profesori şi cei peste 1000 de elevi ai acestei unităţi şcolare din „Capitala Ţării Moţilor”. Donaţia a fost făcută recent de familia Gheorghe şi Viorica Drăgoiu, foşti profesori de fizică şi chimie la alte şcoli din Cîmpeni, în prezent pensionari de mai mulţi ani.

Recent, Olga Catană – directorul Liceului Tehnologic Silvic, a dorit să mulţumească celor doi profesori pentru donaţia de carte făcută şcolii, şi a menţionat că: „Învăţământul românesc nu a dus niciodată lipsă de mari personalităţi, iar printre aceştia îi enumerăm pe soţii Gheorghe şi Viorica Drăgoiu, a căror influenţă pe plan educaţional se resimte şi astăzi în Cîmpeni, prin activitatea lor de mecenat pe care o desfăşoară.

Aceştia au înţeles că vocaţia lor de dascăli nu se termină odată cu pensionarea. În acest mod, se îngrijesc de formarea elevilor de la Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni, cărora le-au donat 194 de cărţi. Aceşti oameni deosebiţi cărora le mulţumim pentru gestul făcut, s-au pus în slujba formării omului, cetăţeanului responsabil de-a lungul a zeci de ani, cu devotament şi pricepere.

Ca mărturie stau de-a lungul timpului numeroase premii, diplome şi distincţii acordate de diverse foruri. Ei au înţeles că pregătirea elevilor înseamnă nu doar transmiterea unor informaţii, ci şi implicarea lor activă în viaţa socială şi culturală a oraşului Cîmpeni. De la catedră, aceştia au îndrumat paşii a zeci de generaţii în domeniul fizicii, respective chimiei, insuflându-le totodată şi principii morale solide. Astfel că, în calitate de profesori – formatori de suflete şi profesionişti – aceştia întăresc cuvintele dictonului lui Henry Brooks Adams: «Profesorul influenţează întru eternitate; nici chiar el nu poate şti unde se opreşte influenţa sa».

Gestul lor plin de altruism, de dragoste dezinteresată pentru binele semenilor este un model despre care trebuie să vorbim şi pe care îl putem urma, este dovada supremă de trăire creştină. (…) Chiar dacă nu mai sunt la catedră, profesorii Gheorghe şi Viorica Drăgoiu continuă să aibă elevi. Astfel că, «actualii», dar şi foştii elevi ai domnilor profesori le mulţumesc pe această cale nu doar pentru donaţia făcută, ci şi pentru întreaga activitate depusă, aducându-le totodată mulţumiri pentru devotamentul lor faţă de Cîmpeni şi tinerii acestui oraş”, a concluzionat directorul Olga Catană. Gestul celor doi profesori pensionari este apreciat şi totodată obligă elevii liceului la mai multă aplecare spre învăţătură.

Acest articol a fost citit de 718 ori

Doi profesori pensionari, Viorica şi Gheorghe Drăgoiu, rămân alături de elevii din Cîmpeni
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.