campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Dosare penale pentru doi bărbați din comuna Ocoliș, după ce au tăiat arbori nemarcați

Dosare penale pentru doi bărbați din comuna Ocoliș, după ce au tăiat arbori nemarcați

Publicat în 21.06.2017 la ora 17:18

Poliţiştii şi silvicultorii din Alba au continuat controalele în fondul forestier situat pe raza comunei Ocoliş. Alte două dosare penale au fost întocmite pe numele unor persoane ce au tăiat arbori nemarcaţi.

La data de 20.06.2017, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii din Sălciua şi specialişti silvici din cadrul Ocoalelor Silvice Aiud și Muntele Mare Poșaga, au continuat controalele în fondul forestier situat pe raza comunei Ocoliş, în locul numit „Pociovaliște”, în scopul combaterii tăierilor ilegale de arbori.

Cu această ocazie au fost identificate alte două persoane, de 51 şi 39 de ani, din comuna Ocoliş, care, în perioada februarie – mai 2017 ar fi tăiat, fără drept, 18 arbori, de esenţă fag, din parcelele de pădure aflate în proprietatea lor.

Pe numele acestor persoane au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Acţiunile şi controalele pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice continuă.

• Informaţii de background:

La data de 19.06.2017, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii din Sălciua şi specialişti silvici din cadrul Ocoalelor Silvice Aiud și Muntele Mare Poșaga, au făcut un control în fondul forestier situat pe raza comunei Ocoliş, în locul numit „Pociovaliște”, ce a avut ca scop combaterea tăierilor ilegale de arbori.

Cu ocazia acestor verificări a fost identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Ocoliş, care, în cursul lunii iunie a.c., a tăiat, fără drept, 17 arbori, de esenţă fag, din pădurea deţinută de el, situată în fondul forestier naţional şi care nu este dată în paza şi administrarea vreunui ocol silvic. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că, din aceeaşi zonă, în perioada martie – iunie a.c., de pe doua parcele de pădure, proprietatea unor persoane fizice din comuna Ocoliș, care nu sunt date în paza şi administrarea vreunui ocol silvic, au fost tăiaţi, fără drept, 29 arbori de fag.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările, pentru identificarea autorilor tăierilor ilegale, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciilor.

Cu ocazia controlului efectuat în teren, a fost recuperată cantitatea de 5,7 metri cubi de material lemnos, provenit din tăieri ilegale de arbori, ce a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Aiud.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 70 ori

Dosare penale pentru doi bărbați din comuna Ocoliș, după ce au tăiat arbori nemarcați
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.