campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Dragomir Morcan, directorul Spitalului Orășenesc Câmpeni: „Se impune construcția unui heliport în Dealul Piciorului, la Roșia Montană”

Dragomir Morcan, directorul Spitalului Orășenesc Câmpeni: „Se impune construcția unui heliport în Dealul Piciorului, la Roșia Montană”

Publicat în 06.11.2016 la ora 17:15

elicopter-smuld-la-solEconomistul Dragomir Morcan, directorul Spitalului Orășenesc Câmpeni, a declarat pentru Ziarul ”Unirea” că unitatea pe care o conduce este într-o permanentă căutare de medici noi, pentru asigurarea serviciilor medicale la care cîmpănarii au dreptul.

Recent a fost cooptat în echipă un nou medic internist, dr. Ciprian Budae și administrația spitalului este în tratative cu un medic chirurg, care ar fi al doilea în schemă și astfel s-ar putea asigura linia de gardă la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul spitalului. ”Suntem, de asemenea, în tratative cu un medic endocrinolog”, adaugă directorul Morcan.

Din păcate, spitalul a pierdut un radiolog, explică Morcan, după ce Curtea de Conturi a găsit ca ilegală modalitatea prin care Primăria Câmpeni îi achita chiria, iar suma i-a fost imputată doctorului. Aceasta în condițiile în care, acum doi ani, guvernul dădea mână liberă administrațiilor locale în a atrage și plăti medicii de care duc lipsă. ”Trebuie să ne gândim la alte modalități prin care să îi atragem și să îi păstrăm pe medici”, este de părere Morcan.

Pe de altă parte, la Zlatna, în fostul spital, funcționează de doi ani un cabinet de radiologie ale cărui cheltuieli de funcționare și salarizare sunt suportate integral de administrația din Zlatna. ”Legal, cu acte în regulă”, explică Silviu Ponoran, primarul orașului.

Printre planurile de viitor ale directorului Spitalului Orășenesc Câmpeni, ec. Dragomir Morcan, se regăsesc și două destul de îndrăznețe dar, se știe, dorința este un prim pas spre concretizarea unui lucru. Astfel, directorul Morcan speră ca într-o bună zi să reușească transformarea spitalului din Câmpeni într-unul de urgență, toate condițiile din zonă și studiile de prefezabilitate indicând oportunitatea acestui lucru. ”Orașul Tîrgu Cărbunești are un spital de urgență, deși este la 24 de km de Tîrgu Jiu, de spitalul județean de urgență de acolo. Dar condițiile au impus acest lucru. Cred că și la Cîmpeni se impune un spital de urgență, ținând cont de distanțele mari și formele de relief greu accesibile până la cele mai apropiate spitale de urgență. În plus, s-ar putea amenaja un heliport în Dealul Piciorului, la Roșia Montană, să nu mai aterizeze elicopterele SMURD-ului pe stadionul din Câmpeni”, a explicat ec. Dragomir Morcan.

Acest articol a fost citit de 1015 ori

Dragomir Morcan, directorul Spitalului Orășenesc Câmpeni: „Se impune construcția unui heliport în Dealul Piciorului, la Roșia Montană”
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.