campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Drumul comunal DC 94 Popeștii de Jos – Lăzești a fost asfaltat în urma unei investiții de peste 3.500.000 lei

Drumul comunal DC 94 Popeștii de Jos – Lăzești a fost asfaltat în urma unei investiții de peste 3.500.000 lei

Publicat în 12.09.2017 la ora 21:05

De circa o lună de zile s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe drumul comunal DC 94 Popeștii de Jos – Lăzești, pe o lungime de aproape 5 km, situat pe raza comunei Vadu Moților.

De acest drum asfaltat, care înainte era doar pietruit și plin de praf, vor beneficia circa 100 de familii din satele Popeștii de Jos, Popeștii de Sus, Lăzești, Tomuțești, Poduri Bricești, Toțești, aparținătoare acestei comune, la care se adaugă multe alte gospodării din satele Lăzești, Măței, Bârlești, Fața Lăzești din comuna Scărișoara.

Nicolae Lazea, primarul comunei Vadu Moților, a menționat că proiectul „Modernizare drum sătesc, DC 94 Popeştii de Jos – Lăzeşti” are alocați de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală, o valoare aproximativă de 3.600.000 lei la care se adaugă TVA, lucrările fiind începute în 2014. Acesta a adăugat că S.C. Ceziana Star S.R.L. din Baia de Arieș este firma care realizează aceste lucrări, în prezent se lucrează la rigole, mai trebuie turnat ultimul strat de asfalt – cel de uzură, și apoi amplasate parapetele de susținere, termenul de finalizare fiind 2018.

În încheiere, trebuie menționat faptul că drumul comunal 94 este în prezent asfaltat doar pe raza comunei Vadu Moților, cele două comune având limita administrativ – teritorială chiar la intrarea în satul Lăzești, dinspre Vadu Moților. În continuarea acestuia, comuna Scărișoara are și aceasta în derulare un proiect denumit ,,Reabilitare drum comunal DC133: Lăzești – Fața Lăzeşti” care duce până la limită cu comuna Gârda de Sus și care urmează să fie asfaltat, probabil, tot în această toamnă, lucrările fiind în stadiu avansat și la acel drum comunal.

Acest articol a fost citit de 424 ori

Drumul comunal DC 94 Popeștii de Jos – Lăzești a fost asfaltat în urma unei investiții de peste 3.500.000 lei
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.