campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Elevii din comuna Bistra au încheiat anul școlar 2017 – 2018 cu rezultate bune la învățătură

Elevii din comuna Bistra au încheiat anul școlar 2017 – 2018 cu rezultate bune la învățătură

Publicat în 19.06.2018 la ora 18:00

Pentru cei aproape 430 de elevi și preșcolari de la unitățile de învățământ din comuna Bistra, anul școlar 2017 – 2018 a fost o mare provocare. Cu emoție, fiecare a așteptat să fie răsplătit pentru eforturile făcute în anul școlar care tocmai s-a încheiat.

La festivitățile de încheiere a cursurilor a fost prezent și primarul comunei.

„Îi felicit pe premianți, dar totodată și pe cei care nu au obținut premii. Sunt convins că au muncit cu toții foarte mult.  Dascălilor le mulțumesc pentru dăruirea de care dau dovadă pentru ca elevii noștri să fie pregătiți pentru societate, să îi formeze în primul rând ca oameni. Școala este cea care te poate forma cel mai bine, poate să îți dea încredere în capacitățile tale, poate să îți pună în valoare potențialul”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Pentru că nu demult a fost sărbătorită Ziua Învățătorului, edilul din Bistra are un mesaj pentru toți cei care  de-a lungul carierei lor au format și vor mai forma, baza și viitorul societății românești – copiii.

„Dragi dascăli, ne-ați învățat să ne cunoaștem, să ne prețuim, să iubim cuvântul și cărțile, să fim capabili să înfruntăm viața adevărată. Cu respect și recunoștință, mă plec în fața dumneavoastră pentru devotamentul și răbdarea cu care ne-ați pregătit. Nu vom uita niciodată dascălii care ne-au pus condeiul în mână, care ne-au cizelat caracterul, ne-au îndemnat să prețuim tot ceea ce este bun și frumos, să nu ne uităm tradițiile, locul de unde am plecat și mai ales, să fim Oameni” – Traian Gligor

Cei 92 de preșcolari de la grădinițele din comună au fost premiați de edil cu dulciuri.

Trei elevi ai claselor a VIII-a cu cele mai mari medii, au primit de la primarul comunei, diplome dar și premii simbolice în bani:

  • Corcheș Roxana Maria – Școala Generală ,,Nicodim Ganea” Bistra-Centru
  • Nicoară Claudia Ioana – Școala Generală ,,Nicodim Ganea” Bistra -Centru
  • Rîșteiu Răzvan Constantin – Școala Gimnazială Gîrde

Numărul total de premii (premiul I, II, III și mențiuni) obținute de elevi s-a ridicat la 290. Elevii se pot bucura acum în liniște de vacanța de vară, pentru ca atunci când vor trece din nou pragul școlilor să fie pregătiți pentru un nou an de muncă.

Conform Ministerului Educației Naționale, anul şcolar 2018-2019 va începe pe 10 septembrie şi va avea 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni): semestrul I – 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019; semestrul al II-lea – 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă, în perioada 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019, vacanţa intersemestrială între 2 şi 10 februarie 2019, vacanţa de primăvară, între 20 aprilie şi 5 mai 2019 şi vacanţa de vară, din 15 iunie până în 15 septembrie 2019.
Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 216 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.