campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș au sărbătorit, în avans, Ziua Națională a României

Elevii Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș au sărbătorit, în avans, Ziua Națională a României

Publicat în 29.11.2016 la ora 21:56

elevi-baia-de-aries-1-decembrie-2016Cu trei zile înainte de Ziua Națională a României, Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș a amintit tuturor elevilor dar și comunității ce înseamnă a fi român adevărat, prin promovarea portului popular și a sentimentului de patriotism.

Un prim demers în acest sens a fost faptul că elevii și cadrele didactice au venit la școală îmbrăcați în costume populare, iar mai târziu, începând cu ora 16, la casa de cultură a orașului a avut loc un impresionant spectacol artistic desfășurat pe durata a trei ore și dedicat Zilei Naționale a României, care s-a intitulat „Români de pretutindeni, uniți-vă în cuget și-n simțiri!”.

Evenimentul a fost organizat de cadrele didactice și elevii din școală sprijiniți de directorii Nicolae Barbu și Claudiu Volcov, având ca parteneri Primăria și Consiliul Local Baia de Arieș. Totodată, bucuria serii a fost întregită de prezența doamnei Marcela Dărămuș, inspector școlar general al județului Alba, prin mesajul emoționant transmis tuturor celor prezenți.

În prezența unui public numeros, programul prezentat de elevii Ionuț Petruța și Valentina Pârțilă a cuprins cântece și poezii patriotice, scenete, colaj de jocuri de pe Valea Arieșului prezentate de ansamblul folcloric „Doina Arieșului” din cadrul liceului, șezătoare, recitaluri de muzică populară și folk, dansuri de societate și moderne, moment coregrafic al trupei de majorete „Tic-tac”, parada portului popular de pe Valea Arieșului –  spectacolul fiind acompaniat de orchestra „Dor” și desfășurat sub atenta îndrumare a profesorilor organizatori.

„Ținem să le mulțumim tuturor celor implicați, cât și publicului participant. La Mulți Ani, România!” au transmis cadrele didactice și conducerea Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 182 ori

Elevii Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș au sărbătorit, în avans, Ziua Națională a României
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.