campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Familia, prietenii și foștii colegi l-au comemorat pe Lt. Major Pavel Pop, pilotul militar prăbușit în 1990 cu un MIG 21-MF pe Curcubata Mică

Familia, prietenii și foștii colegi l-au comemorat pe Lt. Major Pavel Pop, pilotul militar prăbușit în 1990 cu un MIG 21-MF pe Curcubata Mică

Publicat în 23.09.2018 la ora 20:23

Tragedia petrecută în inima Apusenilor acum 28 de ani, este prea puțin cunoscută românilor, dar a îndurerat profund apropiații, iar colegii pilotului încă povestesc cu lacrimi în ochi despre evenimentul în care Lt. Major Pavel Pop (Osz-Puk) și-a pierdut viața.

În memoria pilotului militar care a sfârşit cu avionul MiG 21-MF, prăbușit în 31 iulie 1990, în timpul unui exercițiu de antrenament, au avut loc momente comemorative pe Curcubata Mică, locul unde în urmă cu 28 de ani a avut loc cumplitul accident. Cu lumânări aprinse în mâini, toți cei prezenți s-au rugat pentru sufletul pilotului căzut la datorie.

Familia, prieteni și foști colegi s-au întâlnit vineri, 21 septembrie 2018, în centrul comunei Arieșeni de unde au plecat spre Curcubata Mică pentru a aduce un pios omagiu lui Pavel Pop (Osz-Puk) și pentru a sfinți crucea de la mormântul acestuia din Munții Apuseni.

Pe plaiurile strămoșești ale lui Avram Iancu, își doarme somnul de veci cel ce a fost Pavel Pop (Osz-Puk), pilot militar din Escadrila a II-a, Regimentul 93 Aviație Vânătoare Giarmata – Timișoara.

În urmă cu 28 de ani, în fatidica zi de 31 iulie 1990, din văzduhurile cerului (12.000 m), om și metal s-au contopit pe veci cu pământul Apusenilor.

Colegi care în ziua tragediei au zburat alături de Puk sau doar au participat la căutările de după accident, au făcut eforturi considerabile și au amenajat la mormântul eroului o cruce, un loc de pelerinaj la ceea ce ei consideră adevăratul loc de veci al pilotului.

Au fost momente emoționante, s-au depus coroane de flori și a avut loc o slujbă de pomenire. La ceremonia din Catedrala Apusenilor au participat, vădit emoționați și cu lacrimi în ochi, soția pilotului și fiul acestora, fratele celui trecut în veșnicie, dar și colegi veniți din toată țara.

Mircea Grava, cel care a făcut posibil evenimentul, ne-a declarat că a ținut foarte mult ca acest pilot erou să nu fie dat uitării și să poată fi comemorat așa cum se cuvine.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 225 ori

Familia, prietenii și foștii colegi l-au comemorat pe Lt. Major Pavel Pop, pilotul militar prăbușit în 1990 cu un MIG 21-MF pe Curcubata Mică
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.