Rămâi conectat

Știri din zonă

Familiile din comuna Bistra care au împlinit 25 de ani de căsnicie neîntreruptă în 2022, premiate de administrația publică locală

Publicat

în

La propunerea primarului comunei Bistra,Traian Gligor, consilierii locali au aprobat acordarea unui certificat aniversar cuplurilor care au rezistat împreună peste ani şi care au sărbătorit în anul 2022, Nunta de argint.

29 de cupluri din comuna Bistra au fost premiate de Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Cele 29 cupluri care au sărbătorit „Nunta de argint” sunt: MORAR GHEORGHE – CONSTANTIN ȘI MARIA, BUCEA CONSTANTIN – VIRGIL ȘI VIORICA, IHUȚ IOAN – SORIN ȘI BIANCA – ILEANA, GUTIU LIVIU ȘI SIMONA – FLOAREA, CIOROPAR CĂLIN – IOAN ȘI CONSTANTINA, BÎRLA COSTEL ȘI VERONICA, VLAD IOAN ȘI ELENA – NELA – PADURAR, CIOCAN IOAN ȘI SONIA, PAVEN IOAN ȘI MARIA, PLEȘA HOREA – DAN ȘI VIOLETA – MARIA, LAZĂR IOAN ȘI ANA, DUMITRAȘ HOREA ȘI ANGELA – ELENA, BUSTAN MIRCEA ȘI MARIANA, SELAGEA MARIN ȘI ZENUCA, BUCEA ILIE ȘI VIOLETA – EMILIA, TIUC ION ȘI MARIANA, RÎȘTEIU GABRIEL ȘI  MIHAELA – ILEANA,  CONSTANTINESCU GABRIEL ȘI ELENA – CONSTANȚA, CORCHEȘ CONSTANTIN – SORIN ȘI CORNELIA – AURICA, BOCA DOREL ȘI EMILIA – MARIA, MUNTEA NICOLAE ȘI RODICA, DURA PETRU ȘI DANIELA – VIORICA, RÎȘTEIU PETRU – IOAN ȘI ADRIANA – MIHAELA, BALEA PETRU ȘI GABRIELA – DIANA, SELAGEA SORIN ȘI ELENA – NATALIA, CHIRA LIVIU – EMIL ȘI ELENA, IHUȚ PETRU ȘI AURICA, DURA VASILE ȘI NICOLETA – MARIA, TÂRNĂVEAN DUMITRU ȘI MARIANA.

„Se spune că este ușor să faci nuntă, să întemeiezi o familie, dar este foarte greu să o menții. Asta pentru că, pasiunea este trecătoare, și numai cei cu adevărat puternici și credincioși ajung la dragostea adevărată, respect reciproc și înțelegere. De aceea, în popor, a fost atribuit câte un simbol anilor care au trecut de la nuntă. Cu cât căsnicia e mai lungă, cu atât e mai rezistentă și mai durabilă. Am sărbătorit familiile din comuna noastră care au împlinit un sfert de veac împreună. Se spune că înțelepciunea și trăinicia sunt semnificațiile principalele atribuite argintului. Aceste cupluri au reușit să treacă testul timpului, să își consolideze relaţia, stabilitatea și să se bucure de copii, de familie, de tot ceea ce le-a oferit  viaţa. Aceste cupluri au demonstrate că iubirea nu se stinge odată cu trecerea anilor ci devine mai puternică. Le doresc sănătate, fericire, bucurii și să ajungă să sărbătorească şi Nunta de aur”, spune primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Administrația publică locală a hotărât ca Certificatele aniversare să fie emise cu data de 15 mai 2022, când se sărbătoreşte oficial Ziua Internaţională a Familiei și să fie înmânate în cadru festiv la data de 1 iunie 2022.

Pentru cuplurile care nu au reușit să ajungă la premierea făcută în cadrul festivității din 1 iunie 2022, certificatele aniversare au fost înmânate ulterior, pe parcursul anului trecut.

Cuplurile de argint au primit și câte un pachet cu ,,bunătăți” (șampanie, ciocolată) și doamnele flori.

Și în acest an, administrația publică locală din comuna Bistra va sărbători cuplurile care împlinesc 50 de ani și 25 de ani de căsnicie neîntreruptă.

Familiile care implinesc anul acesta 50 de ani de casatorie sunt rugate să vină la Primărie și să depună documentele necesare (copii buletine/carti de identitate si copie certificat de căsătorie), începând cu data de 30 ianuarie 2023, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Compartimentul de Asistență Socială al Comunei Bistra distribuie, după data de 5 a fiecărei luni, tichetele sociale pentru grădiniță

Publicat

în

Compartimentul de Asistență Socială al Comunei Bistra va începe distribuirea, după data de 5 mai 2024, a tichetelor sociale pentru grădiniță, aferente lunii aprilie 2024. Stimulentul educațional se acordă preșcolarilor care provin din familii cu venituri mici și este condiționat de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.

Tichetele sociale pot fi ridicate de la sediul Primăriei Bistra, Compartimentul de Asistență Socială.

Potrivit Compartimentului de Asistență Socială,  un număr de 12 preșcolari, cu vârste între 3-6 ani, din comuna Bistra, beneficiază de tichetele sociale aferente lunii aprilie 2024.

„Aceste tichete sociale pentru grădiniță sunt un stimulent educațional. Tichetele pot fi folosite pentru achiziționarea produselor necesare preșcolarilor: produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare. Îi îndemn pe părinții care îndeplinesc condițiile conform legii să depună la Primărie dosarul cu actele necesare pentru a obține aceste tichete”, declară Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Tichetul social pentru grădiniță are o valoare nominală lunară de 133 lei/copil.

Stimulentul educațional se acordă:

– din oficiu, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, din familiile care beneficiază de venit minim de incluziune

– pe bază de cerere scrisă, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, care se află în îngrijirea altei persoane, desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, cu condiția ca veniturile pe persoană să nu depășească nivelul maxim de venit pentru acordarea venitului minim de incluziune: 879 lei/persoană, în funcție de dimensiunea familiei calculată

Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar. În anul școlar 2022-2023, prin Compartimentul de Asistență Socială a Comunei Bistra, au fost distribuite 125 de tichete, în valoare totală de 13.905 lei.

Stimulentul educațional este finanțat de la bugetul de stat și nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 26 de ani din Vidra cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe DN 75

Publicat

în

Joi, 26 aprilie 2024, în jurul orei 03.50, polițiștii Postului de Poliție Bistra au depistat un tânăr de 26 de ani, din comuna Vidra, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, pe raza comunei Bistra, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de   1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Investiție de 9 milioane de lei în modernizarea a două străzi din comuna Horea

Publicat

în

Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca.

Aproximativ 4,5 kilometrii din drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca și 500 de metri din strada Bisericii urmează să fie modernizat și reabilitat.

Conform documentației, pentru strada Bisericii se vor realiza următoarele lucrări:

– 10 cm strat din piatră spartă împământată;

– 15 cm strat din piatră spartă amestec optimal;

– 15 cm din balast;

– 21 cm strat din blocaj de piatră brută;

– panta transversală va fi de 4,00%.

Iar pentru drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca:

– 4 cm beton asfaltic

– 6 cm beton asflatic deschis

– 15 cm piatră spartă amestec optimal

– 20 m balast

– 18 cm sacrificare și reprofiliare pietruire existentă cu adaos de balast.

Necesitatea proiectului este justificată deoarece:

Pentru strada Bisericii: 

– lipsa amenajării traseului drumului în plan și spațiu

– sistemul rutier actual este reprezentat de deluviu nisipos slab argilos cu multe fragmente și blocuri stâncoase

– existența fagaselor longitudinale și transversale

– lipsa unei îmbărcăminți rutiere moderne

Pentru drumul vicinal Horea – Teiu- Preluca:

– sistemul rutier actual este reprezentat de pietruire recentă cu piatră spartă mare de carieră

– partea carsoabilă prezintă o serie de defecțiuni specifice drumurilor pietruite sau de pământ, de tipul gropilor

– lipsa unei îmbrăcăminți moderne

– lipsa dispozitivelor pentru colectarea și scurgerea apelor pulviale.

Data limită de depunere a ofertelor este de 15.05.2024. Valoarea aproximativă a investiției este de 8.751.526,07 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni