campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Fostul primar din Lupșa a contestat în justiţie ordinul emis de Prefectul de Alba prin care i-a încetat mandatul de la conducerea primăriei

Fostul primar din Lupșa a contestat în justiţie ordinul emis de Prefectul de Alba prin care i-a încetat mandatul de la conducerea primăriei

Publicat în 15.11.2018 la ora 11:07

Dănuţ Bârzan, fostul primar al comunei Lupşa, a contestat în justiţie ordinul emis de Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, prin care s-a constatat încetarea mandatului de la conducerea primăriei.

Bârzan a depus la Tribunalul Alba, în 12 noiembrie 2018, o cerere având drept obiect anularea actului administrativ, respectiv a ordinului nr. 368 emis de prefectul judeţului în 24 octombrie 2018. Instanţa urmează să aloce un prim termen de judecată în perioada următoare.

Dănuţ Bârzan a pierdut mendatul de primar după ce raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care a fost găsit în conflict de interese, a rămas definitiv, în luna septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior emiterii ordinului de către prefect, Consiliul Local Lupşa l-a desemnat pe viceprimarul Radu Penciu (ALDE) pentru a prelua atribuţiile de primar. De asemenea, consilierul local Gheorghe Giurgiu (PNL) a fost desemnat să preia atribuţiile funcţiei de viceprimar.

Un număr de şapte consilieri locali din totalul de 13 s-au întrunit în 7 noiembrie şi au decis să îl desemneze pe Giurgiu Gheorghe Nicolae (PNL) pentru a prelua atribuţiile viceprimarului. Acesta a fost votat de cinci consilieri de la PNL, unul de la PMP şi unul de la UNPR.

Acest articol a fost citit de 237 ori

Fostul primar din Lupșa a contestat în justiţie ordinul emis de Prefectul de Alba prin care i-a încetat mandatul de la conducerea primăriei
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.