campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Grup de excursionişti rătăciți din cauza vremii extreme, salvaţi de jandarmii montani din Arieșeni

Grup de excursionişti rătăciți din cauza vremii extreme, salvaţi de jandarmii montani din Arieșeni

Publicat în 07.07.2017 la ora 11:00

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, joi, 06 iulie a.c., în jurul orei 14.00,  în urma unui apel S.N.U.A.U. – 112, despre faptul că un grup de excursioniști aflaţi pe drumul care face legătura între Cascada Vîrciorog și Pensiunea Poarta Arieșului s-a rătăcit din cauza condițiilor meteo extreme (ploaie torențială și căderi de gheață).

Subofiţerii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni s-au deplasat în zona Cascadei Vîrciorog, localitatea Arieșeni, unde au identificat grupul de excursioniști format din 3 adulți și 13 minori, iar după o verificare sumară a stării de sănătate a persoanelor rătăcite, s-a trecut la conducerea acestora până la Pensiunea Poarta Arieșului, unde aceștia din urmă aveau cazare. De menționat faptul că nici o persoană din grupul de excursioniști nu a suferit leziuni corporale. Efectivele de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni s-au pus în mișcare pe drumul de întoarcere la ora 15.00.

Reamintim  cetățenilor că aceştia pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul,
Jandarmeria ALBA

Acest articol a fost citit de 293 ori

Grup de excursionişti rătăciți din cauza vremii extreme, salvaţi de jandarmii montani din Arieșeni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.