campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Icoană găsită neatinsă de flăcări, printre resturile incendiului care a distrus locuinţa celor doi bătrâni din Dănduț

Icoană găsită neatinsă de flăcări, printre resturile incendiului care a distrus locuinţa celor doi bătrâni din Dănduț

Publicat în 09.04.2019 la ora 15:44

O icoană reprezentând-o pe Maica Domnului cu pruncul Isus Hristos şi câteva grinzi din lemn sunt lucrurile care au „supraviețuit” incendiului care a distrus, sâmbătă, casa unei familii din Dănduț. Doi bătrâni, dintre care unul cu ambele picioare amputate, au rămas pe drumuri.

Incendiul devastator a avut loc sâmbătă după-amiază, în satul Dănduţ, oraşul Câmpeni. Pompierii au acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD dar nu au reuşit să salveze decât foarte puţin din locuinţă. Cu toată intervenţia pompierilor, incendiul s-a manifestat pe aproximativ 96 mp la nivelul locuinţei şi pe aproximativ 60 mp la două anexe gospodăreşti. Cauza probabilă a focului a fost stabilită că fiind un scurtcircuit electric. Un membru al familiei Dalea a postat pe facebook o fotografie a icoanei reprezentând-o pe Maica Domnului, care a scăpat de flăcările care au distrus toate celelalte bunuri, considerând acest fapt un miracol: ”În momente grele Maica Domnului este alături de noi… Icoana neatinsă de mistuitorul foc care a distrus casa din Dănduţ-Câmpeni”.

Cei doi bătrâni au rămas fără casă, dar Primăria Câmpeni a intervenit în ajutorul bătrânilor deplasându-se acolo mai mulţi angajaţi care au transportat persoana invalidă la spitalul din Câmpeni unde i s-a oferit cazare şi asistenţă medicală. Soţia acestuia a rămas la fosta gospodărie, fără a vrea să o părăsească, deşi nu mai exista mare lucru din ea.

Autorităţile lcoale au lansat şi un apel umanitar pentru donaţii în scopul reconstruirii casei familiei Balea Alexandru şi Maria, primarul Călin Andreş susţâinând că o sumă importantă va fi alocată şi de către Primărie. Pentru salvarea bărbatului din casă a fost nevoie de gestul de eroism al unui vecin, Alin Bold (26 ani), care vâzând incendiul şi, ştiind că bătrânul are picioarele amputate, a intrat în locuinţă, înainte de extinderea focului şi a reuşit să îl scoată afară.

”Azi am fost la locul tragicului incident împreună cu o parte dintre funcţionarii publici din primăria Câmpeni pentru a da o mână de ajutor celor doi oameni. Dl. Balea a fost transportat la spitalul din Câmpeni cu maşina primăriei şi salvarea SMURD din Câmpeni. Dl.Balea este o persoană cu handicap căruia i-au fost amputate ambele picioare, a fost salvat din incendiu de Alin Bold, un vecin al familiei Balea. În zilele următoare voi publica pe pagina mea de facebook un nr.de cont unde cei care doresc îi pot ajuta.

Aceşti bani vor fi folosiţi pt.construirea unei case noi pentru cele două persoane vârstnice sau pt.cumpărarea unei locuinţe în apropirea fostei lor case. Primăria Câmpeni va participa cu o sumă de bani substanţială pe care o va acorda celor doi”, a scris pe contul său de facebook, primarul din Câmpeni, Călin Andreş.

Acest articol a fost citit de 597 ori

Icoană găsită neatinsă de flăcări, printre resturile incendiului care a distrus locuinţa celor doi bătrâni din Dănduț
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.