campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Iluminat public la standarde europene în comuna Bistra

Iluminat public la standarde europene în comuna Bistra

Publicat în 02.04.2016 la ora 12:30

traian gligor-primar bistraUna dintre priorităţile primarului Traian Gligor este iluminatul public din comună. În acest sens au fost alocaţi în acest an aproape 60.000 de lei din bugetul local pentru refacerea, modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public.

Lucrările presupun montarea unor stâlpi de curent electric noi, schimbarea becurilor existente cu altele noi, acolo unde este necesar şi montarea de corpuri de iluminat în zonele în care reţeaua este extinsă.
La nivelul comunei există 8 puncte de alimentare şi control al iluminatului public: Gârde, Valea Dobrii-Lunca Largă, Păşteşti, Rât, Lunca Merilor, Valea Mare, iar centrul comunei a fost împărţit în două, deoarece încărcătura era prea mare şi siguranţele se ardeau des, ceea ce crea disconfort localnicilor.
„Lucrările la iluminatul public nu sunt ceva ce putem spune că s-a finalizat. În fiecare zi există câte ceva de făcut în acest domeniu. Aş vrea să spun că, odată cu crearea punctelor de iluminat în comună, pot apărea decalaje în aprinderea iluminatului public. Unele dintre aceste puncte au ceasuri programatoare cu un soft care este atât de inteligent, încât ştie când scade sau creşte noaptea. De aici şi decalajele de oră în aprinderea becurilor”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.
Lucrările la iluminatul public au început în luna martie a acestui an la Lunca Merilor, Gârde şi vor continua cu celelalte sate şi zone ale comunei.
„Când aveam mai puţine becuri dar cu consum foarte mare, trebuia să oprim de multe ori iluminatul pe timp de noapte deoarece nu ne încadram în buget. Acum avem 413 corpuri de iluminat şi un consum mai mic. Important este să ne încadrăm cu costurile în suma aprobată de consiliul local, iar comuna să fie iluminată pentru ca bistrenii să aibă parte de tot confortul”, declară edilul.
Iluminatul stradal este un serviciu public esenţial furnizat de autorităţile publice la nivel local. Un iluminat bun este esenţial pentru siguranţa rutieră, dar şi siguranţa personală.  Iluminatul stradal asigură vizibilitate în întuneric pentru autovehicule, biciclete şi pietoni, reducând astfel şi numărul accidentelor rutiere. De asemenea, iluminatul stradal facilitează indirect prevenirea infracţiunilor prin sporirea sentimentului de siguranţă personală, precum şi a securităţii proprietăţilor publice şi private.
Primarul Traian Gligor afirmă că va continua modernizarea şi extinderea iluminatului public în comună, pentru ca aceasta să ajungă dar să se şi menţină la standarde europene.

I. B.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 118 ori

Iluminat public la standarde europene în comuna Bistra
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Un Comentariu la Iluminat public la standarde europene în comuna Bistra

  1. Luminita Răspunde

    02.04.2016 la 18:42

    Corpurile de iluminat respective sunt cu LED-uri sau corpuri clasice? Pentru ca daca nu sunt LED-uri, cel mai probabil de aceea afecteaza atat de mult bugetul comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.