campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » În 2017, drumul de legătură între Avram Iancu şi Gîrda de Sus va fi modernizat

În 2017, drumul de legătură între Avram Iancu şi Gîrda de Sus va fi modernizat

Publicat în 21.01.2017 la ora 10:05

Modernizarea drumului  vicinal  Târsa – Cândeşti din comuna Avram Iancu, pe o porțiune de 6 kilometri a fost prins în Programul Național de Dezvoltare Locală cu suma de 1 milion de lei, bani alocați pentru perioada 2015 – 2019.

Potrivit primarului comunei, Sandu Heler, în anul 2016 a fost alocată suma de 400 de mii de lei, lucrarea fiind scoasă la licitație deja. ”Drumul trece prin centrul comunei Avram Iancu și face legătura cu comuna Gîrda de Sus și mai departe, cu județul Bihor. Ar trebui să fie gata până în 2019”, spune primarul Heler.
Drumul vicinal Târsa-Cândeşti se află în prelungirea drumului comunal DC91: DJ762-Avram Iancu – Târsa şi are o lungime de 6 km. Creşterea traficului a condus la accentuarea degradărilor astfel încât caracteristicile tehnice de exploatare ale drumului vicinal nu mai corespund acum normelor tehnice în vigoare. Drumul vicinal studiat prezintă o stare avansată de degradare, în special în zonele în care evacuarea apelor din precipitaţii este defectuoasă. Degradările semnalate au tendinţa de extindere şi implicit conduc la periclitarea siguranţei circulaţiei şi confortului participanţilor la trafic. În plus, este absolut necesară protecţia terasamentului  drumului dinspre  valea pârâului Drighiţi, prin execuţia unor lucrări de consolidare, se arată în documentația proiectului de reabilitare a acestui drum.

Acest articol a fost citit de 338 ori

În 2017, drumul de legătură între Avram Iancu şi Gîrda de Sus va fi modernizat
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.