campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » În acest week-end, lângă Arieșeni, pe pârtia Vârtop de pe raza județului Bihor, se vor desfășura Serbările Zăpezii 2017

În acest week-end, lângă Arieșeni, pe pârtia Vârtop de pe raza județului Bihor, se vor desfășura Serbările Zăpezii 2017

Publicat în 01.02.2017 la ora 17:50

Serbările se vor desfășura în perioada 3-5 februarie, la Vârtop, Nucet, la pârtia Piatra Grăitoare, în organizarea Primăriei Nucet, a Consiliul Local Nucet, a Consiliului Județean Bihor, a Direcției Județene de Sport și Tineret Bihor, în parteneriat cu: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Nucet, Agenția de management al destinației Bihor și Salvamont Salvaspeo Bihor.

Vineri, 3 februarie, în prima zi, organizatorii au pregătit mai multe surprize, iar atmosfera va fi „încălzită” de DJ. Nu vor absenta din program „skipass-ul” gratuit și concursuri, lângă un pahar de vin fiert. Sâmbătă, dis-de-dimineață, vor avea loc înscrierile pentru concursurile de schi alpin și snowboard, organizate de Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor în colaborare cu Salvamont Salvaspeo Bihor și cu Decathlon, care va oferi premii în materiale sportive.

Concursurile de schi se vor desfășura pe categorii de vârstă: ciclul primar, categoria 11-16 ani și Open, atât la feminin cât și la masculin. În concursul de snowboard vor fi premiați cei mai rapizi concurenți, la două categorii: open feminin, respectiv masculin.

Festivitatea de premiere va avea loc înaintea concertelor în aer liber, care vor debuta la ora 17:30, cu doi dintre artiștii din zonă: Lumy, respectiv Sherby, pentru ca apoi să urce pe scenă finalista din 2016 a concursului TV Next Star, Larisa Oneț. Party Band și Jessie vor cânta în deschiderea mult așteptatelor concerte ce vor fi susținute de Daniela Gyorfi și Lidia Buble.

Seara de sâmbătă se va încheia cu tradiționala coborâre cu torțe a profesioniștilor de la Salvamont Salvaspeo Bihor și cu un spectaculos foc de artificii. Duminică, spectacolul va fi deschis de o voce tânără a folclorului autohton, Octavia Blaga, pentru ca apoi să urce pe scenă reprezentanții renumitului Ansamblu Crișana. Aurel Tămaș și formația sa vor întreține atmosfera cu șlagăre celebre, iar cea de-a treia zi de manifestări se va încheia odată cu concertul susținut de interpreții de folclor ”Generalul” Florin Ionaș și Diana Selagea.

Primarul comunei Arieșeni, Marin Jurj, a declarat că administrația locală a renunțat să se mai implice în organizarea tradiționalelor manifestări ”Serbările Zăpezii”. Festivitatea se desfășura, până acum aproape trei ani, în week-endul din preajma zilei de Sfântul Valentin și era un bun prilej de a atrage turiștii și de a crește gradul de ocupare a pensiunilor din regiune.”Nu le mai fac de ani de zile și nu este vorba de bani. De fiecare dată, în fiecare an, am avut parte numai de reclamații, pentru că așa sunt oamenii. Noi aveam bani, de fiecare dată, nu așteptam sprijin de la județ. Ideea a fost următoarea: de fiecare dată, de Sfântul Valentin, ne străduiam să aducem tineri, turiști, să umplem pensiunile. Aveau încasări destul de mari. Dar, deocamdată nu mai organizăm nimic. Așa e în România… ”.

FOTO: arieseni.pro

Acest articol a fost citit de 917 ori

În acest week-end, lângă Arieșeni, pe pârtia Vârtop de pe raza județului Bihor, se vor desfășura Serbările Zăpezii 2017
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.