campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câștig de cauză primarului din Arieșeni, Marian Jurj, în procesul cu ANI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câștig de cauză primarului din Arieșeni, Marian Jurj, în procesul cu ANI

Publicat în 24.02.2016 la ora 15:03

marin-jurjÎnalta Curte de Casație și Justiție i-a dat câștig de cauză primarului comunei Arieșeni, Marin Jurj, în procesul cu Agenția Națională de Integritate care l-a declarat incompatibil, în anul 2013.

Conform soluției pe scurt, publicată pe portalul instanței: ”Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.94 din 9 aprilie 2014 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta la plata sumei de 2.750 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către intimatul-reclamant Jurj Vasile Marin, constând în cheltuieli de deplasare, cazare şi onorariu redus cuvenit apărătorilor aleşi”.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul primarului Vasile Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, în legătură cu care a stabilit că a exercitat simultan mai multe funcții, contrar prevederilor legale.

”Jurj Vasile – Marin se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al Comunei Arieșeni, Jud. Alba, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, Jud. Alba, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni S.R.L”, s-a precizat într-un comunicat de presă emis în luna septembrie 2013, de ANI.

Potrivit sursei citate, primarul Jurj Vasile Marin ”nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Primarul comunei Arieșeni a contestat în instanță decizia ANI și a câștigat procesul, soluția definitivă fiind pronunțată de ÎCCJ la data de 17 februarie 2016.

Acest articol a fost citit de 1230 ori

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câștig de cauză primarului din Arieșeni, Marian Jurj, în procesul cu ANI
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.