campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Incendiul din localitatea Faţa Abrudului a fost provocat de un bărbat care a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

Incendiul din localitatea Faţa Abrudului a fost provocat de un bărbat care a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

Publicat în 11.12.2019 la ora 23:31

Un incendiu devastator, provocat de intenţia unui bărbat de a aprinde focul în sobă cu benzină, a distrus în întregime o casă din lemn situată în localitatea Faţa Abrudului, ieri, 10 decembrie 2019, după lăsarea nopţii.

Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spaţii închise, o persoană care locuia în imobil încercând să aprindă focul în sobă turnând benzină.

Pentru lichidarea flăcărilor, în sprijinul pompierilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă la faţa locului s-au deplasat cu două autospeciale şi un echipaj SMURD pompierii militari din Câmpeni.

Focul nu s-a extins la anexele gospodăreşti, unde erau în jur de 200 de oi, vaci, cai, şi casa principală de locuit.

Din cauza accesului dificil în zonă, forţele de stingere nu au putut să ajungă la gospodăria afectată şi să intervină pentru lichidarea focului decât cu două autospeciale. Flăcările au depăşit pe alocuri chiar şi un metru înălţime, existând pericolul de propagare a inceniului la casele învecinate şi la anexele gospodăreşti din împrejurimi.

Salvatorii ISU au reuşit să urce cu două maşini de intervenţie UNIMOG 4×4. Timp de ore bune, pompierii au luptat cu incendiul, obiectivul principal fiind localizarea focului şi oprirea extinderii acestuia. În urma incendiului din casă au mai rămas doar pereţii de piatră. Mobila, hainele, bunurile din casă, proviziile de iarnă, mai multe scule, actele şi 10 tone de mâncare pentru animale au fost distruse de foc.

La momentul incendiului, casa era locuită de doi fraţi, care primiseră în spaţiu alte 5 persoane fără adăpost. Nu s-au înregistrat victime, dar casa a ars generalizat, fiind mistuită pe suprafaţa de circa 80 mp, iar odată cu locuinţa au mai fost făcute scrum furajele pentru animale, carnea şi alte provizii pentru iarnă.

”Mulţumesc din suflet tuturor vecinilor şi inclusiv pompierilor, celor care s-au alăturat, pentru a da o mână de ajutor fără de care nu am fi putut salva anexele şi cealaltă casă!!!”, a transmis Alexandru Morariu, proprietarul locuinţei distruse de foc.

sursa: adevarul.ro

Acest articol a fost citit de 735 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.