campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Intervenție a jandarmilor montani din Arieșeni, pentru găsirea a două persoane rătăcite în zona Piatra Grăitoare de pe muntele Bihor

Intervenție a jandarmilor montani din Arieșeni, pentru găsirea a două persoane rătăcite în zona Piatra Grăitoare de pe muntele Bihor

Publicat în 16.09.2018 la ora 7:22

Ieri, 15 septembrie 2018 orele 19.45 o persoană de sex bărbătesc G. I. D de 23 de ani, a apelat serviciul unic 112 sesizând faptul că împreună cu o altă persoană de sex femeiesc C. A. M. de 22 de ani, au rătăcit drumul în timp ce urmau un traseu montan în zona Piatra Grăitoare de pe muntele Bihor.

Apelul a fost preluat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba și în zonă au fost trimise efective din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni pentru găsirea și salvarea celor două persoane. Alături de efectivele de Jandarmi au pornit în căutarea celor doi și personal al Salvamont Alba și Salvamont Bihor.

Cele două persoane au fost găsite în jurul orei 20.45 de către jandarmii montani și salvamontiștii bihoreni, în stare fizică și de sănătate bună. Cei doi turiști, buni cunoscători a regulilor ce trebuiesc respectate în asemenea situații, au comunicat corect datele de poziționare geografică și au așteptat pe loc echipele de salvatori.

Cele două persoane au fost conduse de către jandarmii montani la o pensiune din Arieșeni, unde vor fi cazați.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 788 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.