campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Intervenție a pompierilor din Câmpeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni din comuna Arieșeni

Intervenție a pompierilor din Câmpeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni din comuna Arieșeni

Publicat în 25.02.2018 la ora 13:29

Un incendiu a izbucnit la acoperișul unei pensiuni din localitatea Arieșeni, astăzi, în jurul orei 11.30. Pompierii din Câmpeni au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

„Stația Câmpeni intervine cu 2 autospeciale și 8 subofițeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni din localitatea Arieșeni. Nu s-au înregistrat victime”, trnasmite ISU Alba.

UPDATE: Pichetul de pompieri Câmpeni a intervenit duminică, pe str. Principală din loc. Bubești, com. Arieșeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni turistice.

Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție, în cooperare cu Stația de pompieri Ștei din cadrul I.S.U.J. Bihor (au intervenit cu o autospecială de intervenție) și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Arieșeni. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul pensiunii confecționat din lemn și țiglă și mansarda confecționată în totalitate din lemn pe o suprafață de aproximativ 350 mp, mobilier, lenjerie, 10 televizoare, 9 frigidere, parchet și instalații sanitare.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

        Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Acest articol a fost citit de 1187 ori

Intervenție a pompierilor din Câmpeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni din comuna Arieșeni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.