campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Pentru a veni în ajutorul micilor întreprinzători locali, PNL Câmpeni vrea reducerea impozitului pe clădiri nerezidenţiale datorat de persoanele fizice

Pentru a veni în ajutorul micilor întreprinzători locali, PNL Câmpeni vrea reducerea impozitului pe clădiri nerezidenţiale datorat de persoanele fizice

Publicat în 26.02.2016 la ora 14:24

Cristian-Pasca-candidat-PNL-la-Primaria-CampeniÎn această săptămână, PNL Câmpeni vrea să iniţieze în Consiliul Local al oraşului Câmpeni un proiect de hotărâre prin care să reducă impozitul pe clădiri nerezidenţiale datorat bugetului local de persoanele fizice.

”Partidul Naţional Liberal, un partid care a susţinut întotdeauna mediul privat de afaceri, vrea să vină în ajutorul micilor întreprinzători locali şi doreşte scăderea impozitului pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice care deţin spaţii comerciale în Câmpeni. Micii întreprinzători din oraş s-au plâns că la începutul acestui an impozitul datorat bugetului local pentru aceste spaţii a crescut de 10 ori, iar acest lucru poate pune în pericol afacerile locale, majoritatea afaceri mici care în oraşul Câmpeni aduc în continuare venituri substanţiale la bugetul oraşului. Această decizie ar trebui să treacă fără probleme la votul în Consiliul Local Câmpeni, ţinând seama că PNL Câmpeni are un număr de 8 mandate din cele 14 existente”, a declarat Dan Cristian Paşca, copreşedinte PNL Câmpeni.

Potrivit noului Cod Fiscal intrat în vigoare din acest an, pentru clădirile rezidenţiale este propusă o cotă de impozitare de 0,1%, în timp ce pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice este propusă o cotă cuprinsă între 0,2-1,3%. În luna decembrie a anului trecut, pentru oraşul Câmpeni această cotă a fost stabilită la valoarea de 1%, ceea ce înseamnă o creştere de 10 ori faţă de anul trecut, însă acest lucru a produs nemulţumire în rândul micilor întreprinzători locali şi a proprietarilor de clădiri nerezidenţiale.

Biroul de presă al
PNL Câmpeni

Facebook 

Acest articol a fost citit de 63 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.