campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Investiții de aproape 700 de mii de euro în comuna Bistra. Alimentarea cu apă și moderniarea unui drum comunal vor demara în acest an

Investiții de aproape 700 de mii de euro în comuna Bistra. Alimentarea cu apă și moderniarea unui drum comunal vor demara în acest an

Publicat în 09.03.2019 la ora 10:00

Încă două proiecte aflate pe lista de investiții a administrației locale din comuna Bistra vor demara în primăvara acestui an.

Este vorba despre „Modernizare drum comunal DC 212”, subprogramul Modernizarea satului Românesc, domeniul: reabilitare drumuri publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, o investiţie a cărui valoare totală este de 2.367.402,84 lei și despre proiectul „Extindere alimentare cu apă în satele Crețești și Lunca Largă”, un proiect finanțat prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Rurală), în valoare totală de 856.422,74 lei.

În ceea ce privește proiectul de alimentare cu apă a celor două sate a fost emisă autorizația de construire și se vor demara lucrările.În prezent, în satele Crețești și Lunca Largă nu există rețea de alimentare cu apă potabilă. Asigurarea necesarului de apă se face din surse locale (fântâni, puțuri dispuse în curțile localnicilor etc.).

În satul Crețești este vorba de o lungime totală de 1200 metri de conductă. Pe traseul rețelei de distribuție au fost prevăzute de asemenea: 5 cămine de vane și  8 hidranți de incendiu.

În satul Lunca Largă este necesară o lungime totală de 1710 metri de conductă. Pe traseul rețelei de distribuție a apei potabile se vor afla 4 cămine de vane, 9 hidranți de incendiu și o supratraversare a râului Arieș.

După realizarea rețelei de distribuție a apei potabile, lucrările vor continua prin racordarea la rețea a gospodăriilor. De această investiție vor beneficia în jur de 300 de localnici. Termenul de finalizare este sfârșitul anului 2019.

Autorizația de construire pentru Drumul Comunal DC 212 a fost emisă în luna februarie a acestui an și au fost făcute demersurile legale pentru demararea lucrărilor cât mai repede posibil. Este vorba despre 2,575 km de drum care va fi modernizat. Lucrările presupun ziduri de acostament, rigole pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale, podețe tubulare care să asigure scurgerea apelor de pe versanți în rigole , ziduri de sprijin din piatră, montare parapeți de siguranță pentru participanții la trafic. De acest drum beneficiază în primul rând satele: Trișorești, Nămaș, Gănești și Gârde. Termenul de finalizare a acestei investiții este anul 2020.

„Așa cum am promis, nu voi scăpa nicio ocazie pentru a aduce bani europeni, de la Guvern sau din alte surse, în comuna noastră. Confortul bistrenilor este prioritar pentru mine. Nu doar aceste două proiecte despre care vorbim aici sunt pe lista noastră. Avem și alte investiții care vor demara, iar altele sunt în curs de finalizare”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Valoarea totală a proiectului de alimentare cu apă și a celui de modernizare a drumului comunal se ridică la suma de 3.223.825,58 lei, adică aproape 700 de mii de euro.

Acest articol a fost citit de 1161 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.