campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Investiţii de peste 5 milioane de euro în reţeaua de canalizare şi în staţia de epurare

Investiţii de peste 5 milioane de euro în reţeaua de canalizare şi în staţia de epurare

Publicat în 14.11.2013 la ora 14:00

investitii canalizare campeniÎn opinia primarului oraşului Câmpeni, Ioan Călin Andreş, pentru beneficiile pe care le vor avea localnicii de pe urma noilor lucrări, ei trebuie să suporte o perioadă de timp disconfortul străzilor sparte. Potrivit proiectului, lucrările la reţelele de canalizare şi apă potabilă se vor finaliza în primăvara anului 2014.

Oraşul Câmpeni va beneficia de o reţea de canalizare nouă şi o staţie de epurare a apelor uzate, la standarde europene. Proiectul este un parteneriat între Primăria oraşului Câmpeni, Apa CTTA Alba şi alte primării din judeţ. Licitaţiile au avut loc la începutul anului 2013, iar lucrările la reţeaua de canalizare au demarat în lunile aprilie-mai 2013. Străzile din oraş care vor avea o reţea de canalizare schimbată integral sunt: Brătinesei – cu o lungime de 433 m, Castanilor – 208 m, Fântânele – 603 m, Gării -1986 m, Horea – 1.590 m, Moţilor – 1.408 m, Revoluţiei 1848 – 248 m, Turzii – 505 m, Vârşi – 610 m şi Tudor Vladimirescu – 98 m. În total, noua reţea de canalizare se va întinde pe o lungime de peste 7,6 km. Pe strada Horea va fi schimbată şi reţeaua de alimentare cu apă, care este veche de peste 40 de ani. Lucrările  la reţeaua de canalizare şi apă potabilă se vor finaliza în primăvara anului 2014. Potrivit primarului Călin Andreş, „este cel mai mare proiect din oraşul Câmpeni, din ultimii 100 de ani, realizat de administraţia locală. Oraşul trebuie să se dezvolte, iar  oamenii au nevoie de confort. Ştiu şi îmi asum faptul că această investiţie vine şi cu  un mare disconfort, în primul rând pentru cetăţeni, pentru firmele care trebuie să se aprovizioneze, dar şi pentru cei care care tranzitează sau vizitează oraşul. Chiar dacă de multe ori sunt înjurat pentru felul în care arată străzile oraşului, le cer oamenilor să fie îngăduitori şi înţelegători. Le promit că după aceste lucrări străzile vor arăta cu totul altfel, vor fi asfaltate, iar trotuarele vor fi refăcute”.

• De noua reţea de canalizare vor beneficia peste 4.000 de locuitori ai oraşului.

Un alt proiect important, în valoare de peste 4 miliarde lei vechi, a fost  finalizat anul trecut. Reţelele de canalizare şi apă de pe străzile Transilvaniei şi Dumbravei sunt funcţionale. Investiţia a fost finanţată integral din bugetul local, iar asfaltarea celor două străzi şi a unei porţiuni din Valea Caselor, pe o lungime de aproape 2 km,
s-a realizat printr-un proiect finanţat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială. Aceste lucrări s-au ridicat la aproape 10 miliarde de lei vechi, din care contribuţia consiliului local a fost de doar 3,5 miliarde de lei vechi. „De aceste investiţii beneficiază acum peste 200 de familii. Totodată, am reuşit să îndiguim Valea Caselor, pe o porţiune de aproape 120 m, iar investiţia se ridică la două miliarde de lei vechi”, a explicat primarul Călin Andreş. De asemenea, au început lucrările la staţia de epurare a apelor uzate, un obiectiv modern, amplasat pe strada Vârşi, în zona podului de la gară, iar termenul de finalizare a lucrărilor este luna noiembrie 2014. „E vorba despre investiţii realizate pentru oameni, pentru ca oraşul Câmpeni să fie unul european, o adevărată capitală a Ţării Moţilor. Dacă oamenii din oraş şi consiliul local mă vor susţine şi în perioada următoare vreau să continui şi alte proiecte pe care le-am depus şi care sperăm că vor fi finanţate. Doresc să modernizez Casa de Cultură, să reparăm drumurile comunale şi vicinale (Valea Caselor, Valea Bistrii, Certege, Vârşi, Dealul Capsei, Faţa Abrudului, Furduieşti, Dric, Costa Vâscului, Floreşti, Poduri, Mihoieşti, Motorăşti, Dealul Bistrii, Bonceşti, Boteşti, Borleşti, Dănduţ, Tomuşeşti, Sorliţa), să continui modernizarea celor două spitale. E nevoie şi de o piaţă agroalimentară modernă, doresc să încheiem parteneriate public-private pentru parcările din oraş, piaţa agroalimentară şi cea industrială şi târgul de animale. Cred că o mai bună administrare a lor poate aduce mai mulţi bani la bugetul local”, a declarat Călin Andreş. După finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare, străzile vor fi asfaltate integral, vor fi marcate, iar trotuarele vor fi reabilitate şi pavate cu dale. Prima stradă care va intra în reparaţie capitală va fi Turzii, urmată de străzile Horea, Moţilor şi altele.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 721 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.