campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Investiţii majore în oraşul Câmpeni

Investiţii majore în oraşul Câmpeni

Publicat în 07.08.2014 la ora 11:00

zona-centrala-campeni-nouAnul 2014 tinde să devină anul marilor investiţii în oraşul-capitală din Apuseni. De câteva luni se lucrează pe mai multe fronturi şi cu mai multe echipe de constructori pentru a finaliza cât mai repede lucrările ce vor schimba în bine faţa întregului oraş.

„Toate aceste lucrări ce se află în desfăşurare sunt pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor de care beneficiază cetăţenii oraşului nostru şi calitatea infrastructurii stradale. Am încredere că aceste lucrări atât de necesare şi care acum perturbă activităţile zilnice se vor încheia la timp.
În plus, tot în 2014, au fost depuse trei proiecte ce vor primi finanţare: proiectul FRDS pentru Centrul de zi în valoare de 900.000 de lei, Centrul Naţional de Informare Turistică în valoare de 600.000 de lei şi Renovarea Casei de Cultură „Avram Iancu” în valoare de 2.500.000 de lei. Le mulţumesc tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestor investiţii: funcţionarilor din primărie, echipei de proiectare şi constructorilor. În anul 2015 încep lucrările de reabilitare la strada Turzii şi se continuă lucrările la strada Moţilor.
Ştiu că anumite persoane sunt deranjate de aceste lucrări, este un lucru cât se poate de firesc şi de înţeles, însă pe de altă parte ar trebui să ştim cu toţii că asemenea investiţii în oraşul Câmpeni nu s-au mai făcut de mai bine de 4 decenii. Locuitorii oraşului Câmpeni se vor bucura în scurt timp de canalizare, reţea de apă potabilă, modernizare spital, modernizarea străzilor Horea şi Moţilor. De asemenea, şcoala de la Ţârău, ce are o vechime de peste 200 de ani, va fi modernizată începând de anul acesta, se va construi un Centru naţional de promovare turistică, va fi modernizat drumul de pe Valea Bistrii pe o lungime de 3,4 km, se va începe reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură „Avram Iancu” şi nu în ultimul rând să nu uităm de Staţia de Epurare a oraşului, care va deservi 4.000 de cetăţeni.
Sunt multe proiecte pentru oraşul Câmpeni şi pentru cetăţeni, sunt proiecte de mare amploare şi poate unii dintre noi nu mai au răbdare, însă aş vrea să-i fac să înţeleagă că în domeniul administraţiei publice folosim banul public, banii dumneavoastră şi că există legi foarte clare după care lucrăm: achiziţii, licitaţii, contestaţii, devize, proiecte tehnice şi studii de fezabilitate etc. Nu este deloc uşor, iar legea românească nu este de partea primăriilor şi de aceea multe legi ar trebui schimbate. În mediul privat, la o firmă, lucrurile stau altfel: dacă ai bani construieşti, faci investiţii mult mai repede. Cu toate că înţeleg rolul birocraţiei, uneori este deranjant de stufoasă şi întârzie foarte mult unele demersuri atunci când ai idei şi posibilităţi de a le pune în aplicare. Nu critic pe unii şi pe alţii pentru că nu acesta este rolul meu. Vreau să le mulţumesc încă o dată celor care se implică în realizarea acestor proiecte, funcţionari din primărie, proiectanţi, constructori şi nu în ultimul dumneavoastră, celor ce apreciaţi munca depusă pentru ca oraşul să arate bine”, a subliniat Ioan Călin Andreş, primarul oraşului Câmpeni.
Potrivit declaraţiei primarului oraşului Câmpeni, criticile sunt măsuri constructive, şi va fi alături de cei ce doresc să se implice direct în dezvoltarea durabilă a oraşului, iar administraţia publică locală, aflată sub conducerea sa, va servi legea, cetăţeanul şi nevoile sale.

Acest articol a fost citit de 566 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.