campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Investiţiile modernizează oraşul Baia de Arieş

Investiţiile modernizează oraşul Baia de Arieş

Publicat în 30.08.2013 la ora 10:00

Baia de AriesBugetul de investiţii pe anul 2013 aprobat de Consiliul Local al oraşului Baia de Arieş a cuprins peste 600.000 de lei pentru diverse lucrări de modernizare a oraşului. Unele dintre acestea au fost deja terminate, iar altele se află încă în derulare.

O sumă totală de 36.000 de lei a fost plătită unei firme locale pentru modernizarea parcului central al oraşului, unde s-au realizat alei cu pavaj, s-au amplasat bănci de lemn şi s-au plantat arbori şi arbuşti. Tot de o firmă locală s-au amenajat cu pavaj 2 parcări din oraş: una în centrul oraşului şi una în cartierul de blocuri, pe strada Moţilor, suma plătită pentru aceste lucrări ridicându-se la aproximativ 32.000 de lei.
Datorită faptului că la începutul acestui an Consiliul Local al oraşului Baia de Arieş a hotărât realizarea mai multor lucrări de modernizare a străzilor din oraş, până la începutul lunii octombrie se derulează modernizarea străzii Ţarinei. Pentru această lucrare s-au alocat din bugetul local 555.000 de lei care vor fi folosiţi la asfaltarea şi montarea de rigole de beton pe toată lungimea de aproximativ 1 kilometru a drumului. Tot în acest an s-a hotărât reabilitarea bazinului de înot din localitate pentru care s-a depus la ADR Centru un proiect de finanţare în valoare de 841.000 de lei ce a fost deja declarat eligibil.
Prin participarea localităţii în Grupul de Acţiune Locală din Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare – GAL MMTMM cu sediul în Sălciua de Jos, în urma finalizării selecţiei proiectelor depuse în sesiunea de depunere pe Măsurile M411-125 şi M413-322, cofinanţate prin FEADR şi PNDR, oraşul a câştigat recent un proiect în valoare de 100.000 de euro, fără TVA, valoare nerambursabilă, denumit „Modernizare drum forestier Valea Hărmăneasa”. Valoarea totală a proiectului este de 1.028.175 de lei şi prevede lucrări de modernizare pe un drum forestier de 1,3 km care pleacă de la marginea oraşului şi va deservi locuitorii străzii Valea Hărmănesei şi 54 de proprietari ce deţin parcele de pădure în suprafaţă totală de 518,5 ha.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 506 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.