campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Ioan Călin Andreș, primar Câmpeni: „Molozul aruncat la marginea DC 96 are rolul de a acoperi un ogaș produs în urma unei viituri”

Ioan Călin Andreș, primar Câmpeni: „Molozul aruncat la marginea DC 96 are rolul de a acoperi un ogaș produs în urma unei viituri”

Publicat în 19.06.2019 la ora 16:27

În anul 2010, în urma unei viituri, s-a produs un ogaș de aproximativ 30-40m lungime și 2-2.5 m adâncime pe drumul comunal DC 96 care face legătura cu localitățile componente Certege, Borlești, Tomușești , Valea Caselor și Coasta Vâscului.

În urma solicitării cetățenilor de pe raza localităților menționate și pentru că exista riscul ca drumul sa se erodeze, s-a hotărât ca deșeurile care provin din demolari de la casele locuitorilor orașului Câmpeni (zidărie de piatră, resturi de cărămidă, țiglă, BCA, tencuială) să fie duse în acel ogaș. Totodată, s-a dus și balast de pe străzile unde s-au efectuat/se efectuează lucrări de reabilitare. Pentru acest lucru, nu s-au alocat bani de la bugetul local.

Astfel că, începând cu anul 2014, în fiecare zi de joi se organizează colectarea deșeurilor din construcții-demolări-renovări , a celor de natură vegetală , a rumegușului precum și a celor provenite din activitățile de curățenie și igienizare a cursurilor de apă din măturatul curților, etc. Rumegușul și crengile rezultate în urma activităților de curățenie/toaletare sunt predate unui agent economic de pe raza orașului Câmpeni, care la rândul sau le transformă în materie primă pentru o firma care produce articole de mobilier.

Deșeurile din construcții-demolări-renovări precum și cele provenite din activități de curățenie (nisip, pietriș, pământ) sunt utilizate pentru amenajarea unor terenuri care ulterior pot deveni utile sau pentru refacerea unor zone afectate de fenomene naturale extreme.

Problema depozitarii deșeurilor din categoria celor de mai sus o are și Primaria Câmpeni, care în comparație cu alte autorități locale a cautat în permanență, împreună cu firma de salubritate S.C. Salubritate Apuseni S.R.L., să găsească soluții viabile pentru rezolvarea situației.

Primarul orașului Câmpeni,
Ioan-Călin Andres

Acest articol a fost citit de 1287 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.