campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, deputat PSD: „Tancurile de răcire al laptelui se vor da pe asociaţii de crescători de bovine, în Munţii Apuseni”

Ioan Dîrzu, deputat PSD: „Tancurile de răcire al laptelui se vor da pe asociaţii de crescători de bovine, în Munţii Apuseni”

Publicat în 21.11.2013 la ora 17:37

Ioan-Darzu-Stema-JudetLiderul PSD Alba, Dr. Ioan Dîrzu a spus în cadrul unei conferinţe de presă că tancurile de răcire al laptelui se vor da pe asociaţii de crescători de bovine, în Munţii Apuseni. De ce acest lucru, deşi sprijinirea agriculturii a fost o promisiune a USL? Pentru că în zona Munţilor Apuseni nu sunt multe ferme în capacitate de a produce 500 de litri de lapte. Totodată Dîrzu a mai spus că în zonele cele mai înalte din Apuseni există pajişti care pot fi valorificate.

„În accesarea fondurilor europene pentru tancurile de răcire al laptelui se va merge foarte mult pe formele asociative de crescători de bovine pentru că nu sunt multe ferme care pot produce 500 de litri de lapte, în Munţii Apuseni. Tancurile sunt investiţii extrem de utile. În zonele alpine avem multe pajişti nevalorificate. Pe de altă parte avem solicitări pentru carnea de vită. Trebuie ca animalele să fie mutate şi crescute acolo unde totul este ecologic şi valoarea lor va fi mult mai mare”, a spus deputatul Dîrzu.

Acesta a mai vorbit despre importanţa vizitei în România a premierului chinez care va fi însoţit de 300 de oameni de afaceri.

„Era bine dacă avea mai multe ferme de vaci şi porci. Premierul chinez va veni în România însoţit de 300 de oameni de afaceri. Este o oportunitate pe care ne-o oferă Victor Ponta. Este foarte important să aducem cât mai mulţi investitori, pentru a crea locuri de muncă”, a mai spus Dîrzu.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 469 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.