campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Ioan DÎRZU: Judeţul Alba este o prioritate pentru guvernarea USL

Ioan DÎRZU: Judeţul Alba este o prioritate pentru guvernarea USL

Publicat în 17.04.2013 la ora 17:13

Săptămâna trecută a adus reconfirmarea încrederii pe care membrii PSD Alba o acordă echipei pe care am format-o la nivelul organizaţiei judeţene. Am reuşit să îmbinăm experienţa unor membri cu vechime în partid, forţa primarilor PSD din judeţ şi energia tinerilor care au atins de multe ori performanţa.

Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor pentru susţinerea şi încrederea lor, pentru că au înţeles că împreună putem face din Partidul Social Democrat principala forţă politică din judeţ. Pentru a atinge acest obiectiv avem însă nevoie de fiecare dintre ei, iar responsabilitatea reuşitelor şi eşecurilor este una comună tuturor celor care fac parte, începând din această săptămână, din structurile de conducere. Dar dincolo de funcţiile politice, avem în primul rând foarte multe responsabilităţi faţă de cetăţenii care ne-au votat. În ciuda pozelor triumfătoare ale celor care astăzi compun alianţa în Consiliul Judeţean Alba, menţionez şi reiterez implicarea reală a liderilor PSD în rezolvarea problemelor din judeţul Alba. Plecând de la faptul că finanţarea pentru autostrada Turda-Sebeş a fost facilitată de ministrul PSD al Infrastructurii, Dan Şova, amintesc şi eforturile pe care ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, le face pentru a rezolva direct problemele şi nevoile comunităţilor locale. Astfel, a fost creat un program de finanţare guvernamental pentru proiectele comunităţilor locale, împărţit în trei componente: Subprogramul „Modernizarea satului românesc”; Subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”;  Subprogramul ”Infrastructură la nivel judeţean”. Aceste proiecte vor fi accesate direct de către primării, pentru a evita imixtiunea politică a Consiliului Judeţean. În acest sens, invit la dialog toţi primarii din judeţul Alba, pentru a identifica împreună cu colegii aflaţi la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice măsurile şi proiectele ce pot ajuta comunităţile locale din judeţul Alba.
Dintre întâlnirile politice la care am participat în perioada 4 – 14 aprilie amintesc  discuţii cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea şi cu secretarul de stat Iulian Matache, cu privire la proiectele de dezvoltare locală din zona Abrud şi la asigurarea resurselor financiare necesare companiei Cuprumin. În privinţa Cuprumin, reprezentanţii PSD şi-au declarat susţinerea pentru proiectul de parteneriat iniţiat de salariaţii companiei. La nivel judeţean, am organizat împreună cu colegii vizita ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, vizita ministrului Dialogului Social, Doina Pană şi a senatorului Ecaterina Andronescu la Alba Iulia, care au participat la diferite activităţi politice şi administrative organizate de PSD Alba. Astfel, judeţul Alba a reuşit să atragă atenţia presei centrale mai multe zile la rând.
Pentru informaţii suplimentare şi sesizarea unor probleme sau soluţii nu ezitaţi să mă contactaţi la sediile birourilor parlamentare din Alba Iulia, Câmpeni sau Teiuş şi vom căuta împreună să le soluţionăm în cel mai scurt timp sau cel puţin să luptăm pentru ca acestea să se afle în atenţia opiniei publice şi a liderilor politici naţionali.

Deputat Ioan DÎRZU,
preşedinte PSD Alba

Facebook 

Acest articol a fost citit de 460 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.