campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, președinte PSD Alba: S-a înființat Agenţia Zonei Montane, cu sediul la Câmpeni

Ioan Dîrzu, președinte PSD Alba: S-a înființat Agenţia Zonei Montane, cu sediul la Câmpeni

Publicat în 21.02.2019 la ora 14:18

Agenția Zonei Montane a devenit o realitate pentru județul Alba. Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a anunţat astăzi, 21 februarie 2019, într-o conferință de presă, că, recent, guvernul a înfiinţat Agenţia Zonei Montane, cu sediul la Câmpeni.

Agenția va avea două oficii zonale, unul la Abrud și unul la Săsciori, care vor coordona cele două văi importante din județul nostru, adică tot ceea ce înseamnă zonă montană.

Ioan Dîrzu a susţinut înfiinţarea acestei Agenţii care să vină în sprijinul locuitorilor din zona Munților Apuseni și a făcut mai multe demersuri pentru ca aceasta să fie înfiinţată.

Potrivit hotărârii de guvern adoptate, în acest moment agenția numără în jur de 50 de angajați, urmând ca, după luna martie să se suplimenteze numărul de posturi. Suma de care va beneficia Agenția este de 10 miliarde de euro, pe o perioadă de 10 ani, bani guvernamentali.

10 miliarde de euro nu sunt bani puțini, e drept că este o sumă care se întinde pe zece ani, dar sunt bani pe care îi putem folosi și trebuie să profităm la maximum, având zona montană în județul nostru. Este un lucru foarte important. Eu mă bucur că domnul minsitru Daea a ales această zonă, pentru că putea alege alta. M-am zbătut, am insistat și am reușit să o aducem aducem aici, în folosul oamenilor. Agenția va fi cea care va coordona proiectele pentru tot ceea ce înseamnă sumele respective pe zona montană de la ferme de animale, școli, infrastructură, va fi un fel de ADR pe zona montană”, a declarat deputatul PSD, Ioan Dîrzu.

Acest articol a fost citit de 353 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.