Rămâi conectat

Politică

Ioan Lazăr, președinte ALDE Alba: „Avem promisiunea Ministrului Transporturilor că anul viitor se vor reabilita şi moderniza drumurile din Apuseni”

Publicat

în

Starea jalnică a anumitor sectoare de drum din judeţul nostru a fost motivul unei întrevederi dintre liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu şi ministrul transporturilor, care a avut loc săptămâna aceasta la Bucureşti.

Drumurile aduse în discuţie de Lazăr sunt DN 74 pe ruta Alba Iulia-Arieşeni şi DN75 care face legătura între Câmpeni şi Turda. Drumurile sunt de groază. Există încă din 2008 un proiect de reabilitare şi modernizare a acestor drumuri care leagă Alba de Apuseni, dar care încă nu s-a concretizat şi nu s-a făcut nimic.

În urma discuţiilor purtate, cel târziu anul viitor ar urma ca reabilitarea acestor drumuri să fie proiectată şi bugetată.

„Sper ca guvernarea ALDE-PSD să se ţină de cuvânt şi să ia în considerare un nou proiect de modernizare a acestui drum”, spune liderul ALDE Alba.

„Cum să dezvolţi turismul în judeţ când avem o staţiune frumoasă, staţiunea Arieşeni, o staţiune renumită, unde poţi să mergi doar cu carul cu boi?” a concluzionat Ioan Lazăr.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Sandu Heler, primarul comunei Avram Iancu, s-a întors la PSD

Publicat

în

Eurouparlamentarul Victor Negrescu, coordonatorul organizației PSD Alba, a confirmat faptul că Sandu Heler, primarul din Avram Iancu, s-a întors în PSD și speră ca vor realiza cât mai multe proiecte împreună.

„În anul lui Avram Iancu am o veste importantă. Domnul Heler Sandu, primar al comunei Avram Iancu, se întoarce acasă la Partidul Social Democrat. Sandu este un om de echipă, un bun gospodar, cu o largă experiență administrativă și îndrăgit de comunitate și de mulți oameni din zona Munților Apuseni. Construim, cu profesionalism, un județ Alba puternic!”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Petiție pentru reducerea prețului la apă: Cort pentru strângerea de semnături, montat și în Câmpeni

Publicat

în

Petiție pentru reducerea prețului la apă: Cort pentru strângerea de semnături, montat și în Câmpeni

Îce această perioadă, PSD desfășoara în județul Alba o campanie de strângere de semnături pentru reducerea tarifelor la apă.

Campania #PSD, de reducere a tarifelor la apă potabilă și canalizare, a fost primită cu entuziasm și la Câmpeni. Sute de oameni au semnat petiția noastră și ne-au încurajat în continuarea acestui demers.

Lucrurile sunt cât se poate de clare: prețurile la serviciile de apă potabilă și canalizare au fost majorate ca urmare a strategiilor elaborate de către Asociația APA Alba, majoritară cu primari PNL, la propunerea APA CTTA Alba, instituție subordonată Consiliului Județean, condus tot de PNL Alba.

În acest context, pentru a determina o schimbare, avem nevoie de susținere masivă a populației, prin semnarea acestei petiții. Nu se poate ca apa în Alba să fie mai scumpă decât în București, Cluj, Sibiu sau Hunedoara, a scris pe o rețea de socializare Călin Bodea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, criticat dur de fiul fostului deputat Corneliu Olar, după ce a alocat mai puțini bani primăriilor din Apuseni

Publicat

în

Corneliu Dan Olar, fiul fostului deputat Corneliu Olar, l-a criticat dur pe Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, după ce acesta ar fi alocat mai puțini bani, în acest an, primăriilor din Munții Apuseni.

„Domnii de la Județ ar face de bine să nu uite de Țara Moților!

Noi, moții, suntem oameni cu răbdare, cu bun simț și frică de Dumnezeu. Suntem oameni mândri și n-am cerut vreodată pomană de la nimeni. Am răbdat și îndurat, și-o facem și azi, crezând că mai marii județului nu-și vor uita promisiunile, iar moții vor primi ce li se cuvine, ceea ce e de drept al lor, lăsat de la bunul Dumnezeu.

Din munții ăștia, statul scoate minereu pentru întreaga țară. Lemnul din pădurile Apusenilor ajunge în casele de peste tot. De tot ce a lăsat Dumnezeu în Țara Moților, de la resursele, la natură, se bucură nu doar moții, ci întreg județul, întreaga țară. Și-atunci n-ar fi normal ca noi, moții, să fim tratați la fel ca toți ceilalți locuitori?

Nu-i oare normal ca mai marii județului, care împart resursele și banii veniți de la Guvern, să țină cont și de nevoile oamenilor din Apuseni?

Din păcate, de prea mult timp glasul munților a căzut pe urechile surde ale celor care, în fotoliile lor comode și cu funcțiile lor bine plătite, au uitat ce au promis cândva.

A trecut deja aproape un an și jumătate de când tata, Corneliu Olar, s-a dus între cei drepți, iar odată cu el pare că a dispărut și vocea la care mai marii politicii de la județ mai ascultau și de care țineau cont.

Ultimele împărțeli de bani, făcute de Consiliul Județean, au arătat cu adevărat cât de mult le mai pasă astăzi de moți. Întreaga Țară a Moților, cu toate orașele și comunele, cu satele și cătunele, cu toți oamenii de aici, au primit de la conducerea Consiliului Județean mai puțin decât au primit comuna Ciugud și orașul Blaj.

N-au Ciugudul și Blajul nicio vină și nimeni nu zice că nu merită, dar ce vină au oamenii din Apuseni, ce vină au moții de-s tratați cu așa nepăsare și bătaie de joc?

Nici nu vreau să-mi aduc aminte de toate celelalte, că această împărțire a banilor e doar o ultimă ofensă și palmă dată în obrazul moților. Sunt multe, multe promisiuni făcute și uitate. Turism? Mai mult dacă se întorc în vizită, spre cășile părintești, moții plecați în cele patru zări, de bine ce le-a fost la ei acasă. Industrie? Sprijin pentru agricultură, pentru crescătorii de animale? Noi, încă, nici n-avem un drum mai acătări, ca să putem coborî de la munte și ajunge direct spre autostrăzi. E musai să trecem, în drum spre Cluj ori Sibiu, prin Alba Iulia, să dăm onorul, că domnii de la Consiliul Județean se cred, bag de samă, noua împărăție.

Dragi politicieni, care sunteți aleși dară vă credeți născuți stăpâni, să știți bine că răbdarea moților, oricât de mare, are totuși o limită. Și nu v-aș dori vreodată, când veniți cu alai să vă pozați și filmați pe la sărbătorile muntelui, să ajungeți să cunoașteți și furia moțului atunci când i-a ajuns cuțitul la os. Or chiar mai rău, să ajungeți să cunoașteți furia moților în ziua când om fi chemați la urne, să alegem.

Cu suflet pentru moți,
Corneliu Olar Jr.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni