campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Începând cu data de 15 aprilie 2016, în urma demisiei dr. Gabriela Miclea, Spitalul Orăşenesc Câmpeni a rămas fără director medical

Începând cu data de 15 aprilie 2016, în urma demisiei dr. Gabriela Miclea, Spitalul Orăşenesc Câmpeni a rămas fără director medical

Publicat în 06.05.2016 la ora 11:00

spital campeniÎn cadrul raportulului de gardă din data de 21 aprilie 2016, medicii din spital au făcut mai multe propuneri pentru postul de director medical interimar, însă niciunul dintre cei propuşi nu a dorit să accepte această funcţie. La rugămintea managerului Dragomir Morcan şi după ce medicii prezenţi au votat această propunere, dr. Traian Gligor a acceptat interimatul pentru această funcţie.

Respectând procedurile legale, managerul Dragomir Morcan a solicitat în scris primarului Ioan Călin Andreş numirea în funcţia de director medical interimar a dr. Traian Gligor, medic specialist gastroenterolog şi medic primar interne. Primarul a trimis înapoi hârtia managerului, cu menţiunea „desemnaţi altă persoană”.  Managerul spitalului a trimis din nou o adresă primarului, în care îl roagă să comunice în scris motivele pentru care acesta cere să desemneze o altă persoană pentru funcţia de director medical interimar. Primarul Ioan Călin Andreş îi retrimite hârtia, cerându-i din nou să desemneze o altă persoană.
Ec. Dragomir Morcan îi trimite o nouă adresă primarului, prin care cere din nou comunicarea motivului pentru care Ioan Călin Andreş refuză numirea în funcţie a dr. Traian Gligor, votat de toţi medicii prezenţi la raportul de gardă. În document, managerul spitalului îi scrie de această dată primarului că a anunţat Consiliul de Administraţie al unităţii despre această situaţie, că întreaga activitate medicală a spitalului este compromisă, gărzile de urgenţă nu sunt acoperite şi că nimeni nu îşi asumă responsabilitatea în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute a căror rezolvare este de competenţa directorului medical. Din nou, primarul refuză numirea dr. Traian Gligor în funcţia de director medical interimar, fără a specifica motivul pentru care face acest lucru. După 4 adrese făcute de către conducerea spitalului, primarul Ioan Călin Andreş refuză să rezolve această situaţie.
Nu înţeleg de ce refuză numirea în această funcţie a dr. Traian Gligor, mai ales că acesta a avut o contribuţie importantă în procedura de acreditare a spitalului.
Consider că ceea ce face primarul Ioan Călin Andreş este un abuz în serviciu şi o depăşire a atribuţiilor ce îi revin. Prin refuzul său de a numi un director medical interimar, de a comunica motivele pentru care face acest lucru, primarul pune în pericol activitatea spitalului care deserveşte în jur de 50.000 de localnici din Câmpeni şi din zona Munţilor Apuseni. De altfel, nu este prima dată când primarul face „legea” în spital, refuză orice dialog cu conducerea unităţii şi ameninţă medicii că îi concediază. Unii medici şi-au anunţat chiar intenţia de a părăsi spitalul, din cauza comportamentului pe care primarul îl are faţă de activitatea lor. Acesta este stilul de lucru al primarului Ioan Călin Andreş şi unul dintre motivele pentru care, de-a lungul anilor, medicii au acceptat cu greu funcţia de director medical. Pentru această situaţie, Consiliul de Administraţie al spitalului va face plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva primarului Ioan Călin Andreş.
Ioan Călin Andreş afirmă tot timpul că „oraşul este afacerea mea” şi se comportă ca atare. Consider că acest comportament al primarului Ioan Călin Andreş este de neacceptat. În timp ce el poartă „războiul hârtiilor”, spitalul are de suferit. Se pare însă că edilului nu îi pasă de oamenii care se tratează aici, ci doar de propriile interese şi de modul în care poate să îşi arate puterea datorată funcţiei. Putere care poate pune în pericol chiar vieţile oamenilor care ajung în Spitalul Orăşenesc Câmpeni.

Ioan Valentin OPREA, preşedintele Consiliului de Administraţie al
Spitalului Orăşenesc Câmpeni

Acest articol a fost citit de 2128 ori

Începând cu data de 15 aprilie 2016, în urma demisiei dr. Gabriela Miclea, Spitalul Orăşenesc Câmpeni a rămas fără director medical
1.5 (30%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

3 Comentarii la Începând cu data de 15 aprilie 2016, în urma demisiei dr. Gabriela Miclea, Spitalul Orăşenesc Câmpeni a rămas fără director medical

 1. Gheorghita Răspunde

  06.05.2016 la 17:21

  Un dobitoc increzut, asta e primarul. Nu el lucreaza pentru noi, noi lucram pentru el.

 2. Moșu Răspunde

  06.05.2016 la 21:37

  Gheorghiță dă un braț de fier cu Burz Daniel și cu Miclea – silueta poate așa te mai întărești și tu la minte!!!

 3. Vocea Cimpeniului Răspunde

  07.05.2016 la 22:39

  Oprea sa scrie amantele angajate la spitale nu despre primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.