campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » ÎPS Irineu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Albac, unde a oficiat slujba de târnosire a altarului bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

ÎPS Irineu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Albac, unde a oficiat slujba de târnosire a altarului bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

Publicat în 08.05.2019 la ora 10:00

Duminica a II-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Albac, protopopiatul Câmpeni unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a altarului bisericii cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, transmite biroul de presă al Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Credincioșii din această parohie sunt păstoriți de către părintele conf. univ. dr. Gavril Trifa.

Ierarhul le-a spus celor prezenți: ”Cerul și pământul, viața și moartea, omul și universul își găsesc rostul adevărat în realitatea Învierii lui Hristos. Datorită Paștilor, așteptăm sărbătoarea marii reîntâlniri când îi vom revedea pe toți cei ce au plecat înainte de noi din lumea aceasta. Datorită Paștilor, orizontul este strălucitor. Datorită Paștilor, Hristos trăiește și noi vom trăi. De aceea, suntem răspunzători de felul în care viețuim pe acest pământ. Viața aceasta nu poate fi înțeleasă ca o ușuratică și agreabilă strecurare printre ani și zile, ci ca o misiune de îndeplinit, ca o datorie de restituit Celui ce pentru noi a murit și a înviat. Așadar, cuvine-se să ne ferim de păcat, să perseverăm în bine, lucrând virtuțile și țintind spre patria de sus. În această privință, Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă, zicând: «Dacă ați înviat împreună cu Hristos, căutați cele de sus, unde locuiește Hristos, șezând de-a dreapta lui Dumnezeu»”.

La finalul slujbei, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Înaltpreasfințitul Părinte Irineu Diplome de aleasă cinstire. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu a acordat Ordinul ”Credință și Unire” Mirelei Mănescu Felea, cunoscută interpretă de folclor, în semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga activitatea depusă în promovarea valorilor autentice ale culturii naționale de pe meleagurile bătrânului Ardeal. ”Am trăit momente înălțătoare, la Sfințirea Bisericii din comuna Albac, cu hramul Sfinților Mihail și Gavril. ORDINUL ”CREDINȚĂ ȘI IUBIRE”, o diplomă cu greutate care mă onorează întru totul, îmi încununează cariera artistică de până acum și mă obligă ca și pe mai departe să lupt pentru ceea ce avem noi mai curat, mai frumos și mai bun, cântecul popular, credința în DUMNEZEU,iubirea de neam și țară! Mulțumesc cu sufletul Înaltpreasfințitului părinte IRINEU al Alba Iuliei și publicului care îmi iubește cântecul! Mulțumesc Doamne, pentru toate momentele minunate pe care le trăiesc!”, a transmis artista de muzică populară.

În continuare, după Sfânta Liturghie, ÎPS Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Așezământului ”Biserica – Altarul lui Horea”, edificiu construit pe locul bisericii ridicate de către conducătorul Răscoalei de la 1784, locaș aflat în prezent în orașul Băile Olănești. Așezământul adăpostește Sfânta Masă a vechii biserici, clopotul lui Horea, precum și alte odoare bisericești.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 659 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.