campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » ISU Alba a organizat cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, la Câmpeni

ISU Alba a organizat cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, la Câmpeni

Publicat în 16.07.2017 la ora 23:12

Caravana “Fii pregătit!” a ajuns astăzi, 16 iulie 2017, în oraşul Câmpeni, iar pe durata a mai multor ore personalul ISU Alba a organizat cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Centrul mobil amplasat pe un autotren echipat special are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Cursurile oferite au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

La Câmpeni, în paralel cu cursurile de pregătire susținute de plt. adj. – șef Cristian Nițescu, din partea ISU Alba a mai participat maiorul Tristan-Gheorghe Fogarași care a dat sfaturi trecătorilor și a împărțit pliante de informare, iar Stația de Pompieri Câmpeni condusă de căpitanul Virgil Petricele a asigurat personal pentru buna desfășurare a acțiunii. Aici, printre cei mai interesați de această caravană s-au dovedit a fi copiii, care au fost curioși să vadă filmulețe prezentate pe monitoare și chiar să facă manevre de resuscitare.

 Conform ISU Alba, acesta este al doilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. După oprirea din Câmpeni, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna iulie la Târgu-Mureș, Reghin (22-23 iulie), Sovata, Sighișoara (29-30 iulie), iar în luna august la Reșița, Timișoara (5-6 august), Tulcea, Măcin (12-13 august), Constanța, Mangalia, Vama Veche (15-17 august), Sighetu Marmației, Vișeu de Sus (19-20 august) și Bistrița Năsăud (26-27 august). Anul trecut, Caravana “Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

 Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 68 ori

ISU Alba a organizat cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, la Câmpeni
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.