campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Joi, 12 decembrie 2019, Primăria Câmpeni organizează consultare publică a cetățenilor pentru alegerea variantei de stemă reprezentativă a orașului

Joi, 12 decembrie 2019, Primăria Câmpeni organizează consultare publică a cetățenilor pentru alegerea variantei de stemă reprezentativă a orașului

Publicat în 10.12.2019 la ora 20:12

Pentru adoptarea unei steme a localității, cadrul legal ce trebuie respectat este reprezentat de Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, Hotărârea nr. 25/2003 privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere și folosire a stemelor județelor, municipiilor, orașelor și comunelor și Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Totodată, procedura de avizare a stemei cuprinde mai multe acțiuni: alegerea unor simboluri reprezentative pentru oraș; realizarea a cel puțin două variante de stemă care respectă metodologia Comisiei Naționale de Heraldică; descrierea stemelor și semnificația elementelor; dezbaterea și consultarea cetățenilor; hotărârea Consiliului Local de însușire a variantei finale a proiectului de stemă, trimiterea documentației la Comisia Județeană de Heraldică Alba, la Biroul Zonal Cluj al Comisiei Naționale de Heraldică și, ulterior, spre aprobare la Comisia Națională de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române.

„Pe data de 12.12.2019, ora 12, va avea loc consultarea publica a cetățenilor orașului Câmpeni pentru alegerea variantei reprezentative de stemă pentru orașul Câmpeni”, a anunțat Călin Ioan Andreș, primarul orașului Câmpeni pe pagina sa de facebook.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 344 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.