campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Judecătoria Câmpeni – gazdă primitoare pentru derularea unui atelier din proiectul educativ „Dăruim comori”

Judecătoria Câmpeni – gazdă primitoare pentru derularea unui atelier din proiectul educativ „Dăruim comori”

Publicat în 01.03.2019 la ora 12:00

Proiectul derulat la nivel național „Dăruim comori” a ajuns la Câmpeni la cel de-al patrulea atelier, care s-a desfășurat în după-amiaza zilei de miercuri, 20 februarie 2019, la Judecătoria Câmpeni.

Cu această ocazie profesoara Roxana Bodea, voluntar în cadrul proiectului derulat în „Capitala Țării Moților”, a citit cartea „Totul este bine când se termină cu bine”, apărută la editura Nomina, volum ce are ca autor şi ilustrator pe Quentin Greban.

Tematica acestei cărți a fost special aleasă, deoarece a fost citită în Ziua Mondială a Dreptății Sociale, sărbătorită din 2009 la inițiativa Organizației Națiunilor Unite. După lecturarea cărții în fața a aproximativ 30 de copii curioși însoțiți de numeroși părinți, activitatea s-a continuat de un atelier interactiv de educaţie juridică avându-l ca şi animator pe avocatul Mihai Badea și de un atelier artistic animat de Elena Badea.

Acest atelier desfășurat la Cîmpeni face parte din proiectul național „Dăruim comori” prin care Asociația „Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România. „Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.

<<Dăruim comori>> este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește oameni cu adevărat mari.” au transmis organizatorii acestui proiect derulat și în orașul Câmpeni.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 166 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.