campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Reuniune a prefectului de Alba cu primarii din zona Munților Apuseni, la Câmpeni, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitare

Reuniune a prefectului de Alba cu primarii din zona Munților Apuseni, la Câmpeni, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitare

Publicat în 12.06.2017 la ora 11:10

Prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai a convocat, pentru data de mâine, 13 iunie 2017,  ora 12.00, la sediul Primăriei orașului Cîmpeni primarii din zona Munților Apuseni, pentru a participa la o reuniune cu edilii din zonă  în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitare.

Constituirea asociației reprezintă un obiectiv necesar și important în contextul demersurilor efectuate pentru introducerea gazului metan în localitățile din zonă, transmite Prefectura Alba.

”Precizăm faptul că 20 de primari din Țara Moților au adresat recent un memoriu premierului Grindeanu, solicitând introducerea gazului metan în zonă. ”Cantitățile de lemn necesare pentru încălzirea locuințelor sunt foarte mari, cauzele obiective fiind date de specificul zonei de munte, în care sezonul rece se întinde pe o perioadă de 5-6 luni, cu temperaturi care scad în majoritatea zilelor de iarnă sub pragul înghețului. Acestor condiții de viață foarte dure se luptă să le facă față, cu eforturi fizice și materiale foarte mari, aproape 60.000 de locuitori.

Din respect pentru istoria și viitorul Țării Moților, actuala clasă politică, Parlamentul și Guvernul României au datoria de a identifica și materializa soluții alternative privind sursele de energie, care să contrabalanseze criza lemnului de foc, criză care în mod evident se va întinde pe mulți ani de acum înainte”, susțin edilii din Apuseni, semnatari ai memoriului adresat premierului Grindeanu. În opinia lor, varianta cea mai bună, ce poate contrabalansa criza lemnului de foc, este introducerea gazului metan în zonă.

Prefectul Dănuț Hălălai se implică în campania amplă desfășurată pentru introducerea gazului metan în localitățile din Munții Apuseni, sprijinind autoritățile locale și efectuând demersurile necesare catre Guvernul României în vederea realizarii acestui important obiectiv, siguranța și confortul cetățenilor județului nostru reprezentând una din prioritățile asumate de la începutul manadatului său, precizează reprezentanții prefecturii într-un comunicat de presă remis luni,12 iunie 2017.

Acest articol a fost citit de 207 ori

Reuniune a prefectului de Alba cu primarii din zona Munților Apuseni, la Câmpeni, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitare
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.