campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » La Arieșeni, se construieşte trainic pentru cultură

La Arieșeni, se construieşte trainic pentru cultură

Publicat în 20.07.2017 la ora 12:00

Căminul Cultural din Arieșeni va deveni una dintre cele mai moderne instituții de profil din Apuseni după ce Compania Națională de Investiții (CNI) investește 1,8 milioane de lei în renovarea acestuia.

Lucrarea, scoasă la licitație de CNI, a fost câștigată de firma clujeană Doralex și are termen limită de finalizare luna septembrie 2017, dar, foarte probabil, va fi prelungit. Pe vechiul amplasament al căminului cultural se va ridica un cămin cultural care va avea poate una dintre cele mai frumoase săli de nunți din zonă, sală care nu este în proprietate privată, ci aparține administrației publice locale. ”Așezământul cultural a fost gândit în felul următor: jos va rămâne ce a fost, căminul cultural cu scaunele și scena, biblioteca, clubul. Se consolidează apoi pereții și se va turna la final un planșeu pentru următorul etaj. Căminul are 623 de metri pătrați, iar la etaj se vor putea face nunți și de 500 de persoane. Primăria Arieșeni a elaborat proiectul, această parte fiind considerată contribuția locală la investiție. Am predat amplasamentul către CNI, compania a organizat licitația și a desemnat câștigătorul, semnând și ordinul de începere a lucrărilor la căminul cultural. La final, tot CNI va recepționa lucrarea și ne va preda nouă căminul renovat. În prezent, evenimentele se desfășoară în sala de sport a școlii generale”, a explicat primarul comunei, Marin Jurj. ”Căminul a fost construit pe vremea lui Ceaușescu. Nu avea planșeu. A avut numai grinzi, scândură și la final a fost tencuit. Acum pereții vor fi consolidați și va fi turnată placă de beton rezistentă. Sala de nunți va fi amenajată direct sub acoperiș. Vor fi montate ferestre Velux direct pe acoperiș, iar sala va avea absolut toate dotările și confortul necesar organizării unor evenimente reușite. Sala de nunți va avea la cornișă 13 metri înălțime, o dimensiune impresionantă. În sala de spectacole de la parter va fi montat aer condiționat”, a mai explicat Marin Jurj.
În apropierea noului edificiu cultural, sediul primăriei este deja gata. Noul sediu a fost ridicat din temelii, pe parcursul anului 2016. Investiția a fost de 2,2 milioane de lei, proiect semnat cu Ministerul Dezvoltării. Primăria are peste 900 de metri pătrați, pe două niveluri. La parter sunt adăpostite biroul Poștei Române, cabinetul medicului veterinar iar la etaj au sediul Jandarmii Montani. Vechea clădire a primăriei din comuna Arieşeni, veche de 100 de ani, a fost demolată de pe faţa pământului după ce s-a constatat că imobilul în care administraţia locală şi-a desfăşurat activitatea nu mai corespundea cerinţelor de siguranţă şi nu se preta unor lucrări de consolidare.. Noua primărie se remarcă prin arhitectură solidă şi utilităţi la cerinţele actuale. Clădirea adăpostește birourile de evidenţa populaţiei, de asistenţă socială, impozite şi taxe, cel agricol şi casieria, stare civilă, în timp ce la etaj se regăsesc birourile primarului, viceprimarului, contabilitate, oficiu, arhivă.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 402 ori

La Arieșeni, se construieşte trainic pentru cultură
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.