campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » La Arieşeni va fi finalizat un cămin cultural impresionant, ce va putea găzdui nunţi şi de 500 de persoane

La Arieşeni va fi finalizat un cămin cultural impresionant, ce va putea găzdui nunţi şi de 500 de persoane

Publicat în 13.01.2017 la ora 10:00

Căminul Cultural din Arieșeni va căpăta o față nouă după ce Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat 1,8 milioane de lei pentru renovarea acestuia.

Lucrarea, scoasă la licitație de CNI, a fost câștigată de firma clujană Doralex și are termen limită de finalizare luna septembrie 2017. Deși localnicii care trec acum prin zonă pot zări doar câțiva pereți albi rămași în picioare, pe acest amplasament se anunță un cămin cultural care va avea poate una dintre cele mai frumoase săli de nunți din zonă, sală care nu este în proprietate privată, ci aparține administrației publice ocale. ”Viitorul așezământ cultural a fost gândit în felul următor: jos va rămâne ce a fost, căminul cultural cu scaunele și scena, biblioteca, clubul. Se consolidează apoi pereții și se va turna la final un planșeu pentru următorul etaj. Căminul are 623 de metri pătrați, iar la etaj se vor putea face nunți și de 500 de persoane. Primăria Arieșeni a făcut proiectul, această parte fiind considerată contribuția locală la investiție. Am predat amplasamentul către CNI, compania a organizat licitația și a desemnat câștigătorul, semnând și ordinul de începere a lucrărilor la căminul cultural. La final, tot CNI va recepționa lucrarea și ne va preda nouă căminul renovat. În prezent, evenimentele se desfășoară în sala de sport a școlii generale”, a explicat primarul comunei, Marin Jurj. ”Căminul a fost construit pe vremea lui Ceaușescu. Nu avea planșeu. A avut numai grinzi, scândură și la final a fost tencuit. Acum pereții vor fi consolidați și va fi turnată placă de beton rezistentă. Sala de nunți va fi amenajată direct sub acoperiș. Vor fi montate ferestre Velux direct pe acoperiș, iar sala va avea absolut toate dotările și confortul necesar organizării unor evenimente reușite. Sala de nunți va avea la cornișă 13 metri înălțime, o dimensiune impresionantă. În sala de spectacole de la parter va fi montat aer condiționat”, a mai detaliat primarul localităţii.

Nicoleta IDITA – TOMUŢA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 359 ori

La Arieşeni va fi finalizat un cămin cultural impresionant, ce va putea găzdui nunţi şi de 500 de persoane
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *