campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » La Câmpeni a fost inaugurat primul cabinet medical școlar

La Câmpeni a fost inaugurat primul cabinet medical școlar

Publicat în 27.10.2015 la ora 12:30

cabinet medical scolar la campeniZilele trecute, la Şcoala Gimnazială Câmpeni a fost inaugurat primul cabinet medical şcolar din oraş, o investiţie a administraţiei publice locale de care vor beneficia peste 2.600 de elevi şi preşcolari din cele 4 unităţi şcolare din localitate: Colegiul Naţional ”Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic, Grădiniţa cu Program Prelungit ”Piticot” şi  Şcoala Gimnazială Câmpeni.

La festivitatea de inaugurare au participat mai multe oficialităţi ale oraşului şi şase preoţi din localitate, care au oficiat o slujbă de sfinţire, iar primarul Ioan Călin Andreş a precizat, înainte de tăierea panglicii, că este printre primele cabinete medicale şcolare existente în Munţii Apuseni. Pentru dotarea acestuia s-au cheltuit aproximativ 30.000 de lei şi încă aproape 10.000 de lei s-au folosit pentru amenajare, banii fiind alocaţi din bugetul local la începutul anului. În acest cabinet vor munci un medic de familie voluntar şi două asistente medicale nou-angajate, fondurile pentru salarii fiind asigurate de la Ministerul Sănătăţii. Primarul a precizat că acest cabinet este cea de-a doua investiţie realizată la această şcoală, după ce în acest an s-au cheltuit 220.000 de lei pentru reabilitarea reţelei termice a şcolii, bani alocaţi de asemenea din bugetul local.
După tăierea panglicii, soborul de preoţi a pornit prin clase, a binecuvântat şi a sfinţit sălile în care învaţă pe două schimburi aproximativ 460 de elevi, urmând ca după finalizarea clădirii de la ”Ţârău”, de pe strada Transilvaniei, să se poată rezolva problema de spaţiu şi toţii elevii să înveţe pe un singur schimb.

Acest articol a fost citit de 470 ori

La Câmpeni a fost inaugurat primul cabinet medical școlar
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.