campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » La Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” din Albac, foştii directori au câştigat procesul împotriva Consiliului de Administraţie care-i destituise din funcţii

La Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” din Albac, foştii directori au câştigat procesul împotriva Consiliului de Administraţie care-i destituise din funcţii

Publicat în 06.01.2017 la ora 10:30

Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Țara Moţilor” Albac a pierdut procesul pentru Hotărârea nr. 77/29.03.2016 prin care demitea/elibera din funcţie pe directorul de atunci prof. Chirițescu Marinel şi pe directorul adjunct prof. Pașca Igna Maria.

În data de 29.03.2016, Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Țara Moţilor” Albac, ca urmare a propunerii domnului prof. Han Ioan, a hotărât, prin Hotărârea nr. 77, demiterea/eliberarea din funcţie a directorului şi a directorului adjunct, cu nerespectarea prevederilor legale.
Motivul demiterii a fost propunerea prof. Han Ioan „pentru ca procesul instructiv-educativ de la Liceul Tehnologic «Țara Moţilor» Albac să atingă noi perspective, în numele Consiliului de Administraţie şi a nemulţumirilor Consiliului profesoral cerem demiterea directorului şi a directorului adjunct”.
Avocatul directorilor, Beleiu Gheorghe Cornel, a adus următoarele argumente la contestaţia făcută împotriva hotărârii de demitere: nerespectarea prevederilor legale în vigoare de către Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Țara Moţilor” Albac; activitatea managerială şi administrativă a celor doi directori, care a fost evaluată cu calificative de „foarte bine” de către IȘJ Alba la efectuarea a nouă inspecţii de specialitate pe parcursul a doi ani şcolari; demersurile făcute de cei doi directori în vederea acreditării Liceului Tehnologic „Țara Moţilor” Albac, pentru calificarea profesională de „tehnician în agroturism”.
Membrii Consiliului de Administraţie (Han Ioan, Morar Alina Maria, Scrob Iuliana, Costea Nicolae, Trif Marius Jan, Oargă Nicolae, Pleşa Ioana, Nicoară Claudia Ancuţa, Purda Mirela Mihaela, Şchiop Aurelia şi Pleşa Ioan Horea) şi-au susţinut hotărârea de demitere a directorilor invocând „o exprimare deficitară a lor” şi prevalându-se de o serie de plângeri (făcute de către o parte dintre membrii CA, de persoane din cadrul Primăriei Albac, ș.a.) depuse la diverse instituţii, o parte dintre ele neavând număr de înregistrare.
După judecare, instanţa a admis acţiunea formulată de directorii reclamanţi Chirițescu Marinel şi Pașca Igna Maria în contradictoriu cu pârâtul Consiliul de Administraţie al liceului din Albac şi a dispus anularea Hotărârii nr. 77, date în data de 29.03.2016, şi anularea parţială, numai pentru partea care priveşte demiterea directorilor a procesului-verbal din 29.03.2016 a Consiliului de Administraţie, în baza căruia a fost emisă HCA nr. 77/29.03.2016. Instanţa a obligat pârâtul la plata cheltuielilor de judecată, taxa de timbru şi onorariu în favoarea reclamanţilor şi a respins cererea pârâtului de obligare a reclamanţilor la plata cheltuielilor de judecată. Cu toate că prin adresele nr. 5905/121/31.08.2016 şi 5905/122/31.08.2016, în urma evaluării, Consiliul de Administraţie al IȘJ Alba le-a acordat calificativul „foarte bine” fiecăruia dintre directori şi pentru anul şcolar 2015-2016, cei doi au înştiinţat IȘJ Alba că nu mai doresc să fie directori de la 01.09.2016 şi nici nu s-au prezentat la concursul de directori care a avut loc în octombrie – noiembrie 2016.
Foştii directori mai spun că prin scrisoarea de intenție făcută și trimisă de ei către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă de a participa la schema de granturi pentru licee din cadrul proiectului privind învățământul secundar (România Secondary Education Project – ROSE), Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac va primi suma de 70.000 de euro în a treia rundă de granturi, lucru stabilit în colaborare cu experții Băncii Mondiale, pentru școlarizarea și instruirea elevilor, astfel încât să li se: sporească șansele de afirmare în domeniul agroturismului; îmbunătățească tranziția de la liceu la învățământul terțiar; asigure un viitor european și să se poată implica activ în viața comunității locale. Mai menţionează că, la iniţiativa lor, alte proiecte benefice pentru copiii din comunitate sunt în derulare (schimbare centrale termice, reabilitare Şcoala Primară Rogoz ș.a.) sau se vor face, şi mai spun că le pare rău că nu au avut acces la proiectul campusului şcolar, care este lăsat în paragină, proiect care s-a făcut şi pe baza unui PDI mai vechi al şcolii făcut/tehnoredactat de ei.

Prof. Marinel CHIRIȚESCU,
fost director al Liceului Tehnologic „Țara Moților” Albac

Facebook 

Acest articol a fost citit de 461 ori

La Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” din Albac, foştii directori au câştigat procesul împotriva Consiliului de Administraţie care-i destituise din funcţii
4.3 (86.67%) 3 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.