campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » La Lupşa, s-a mers “Pe urmele lui Eminescu”

La Lupşa, s-a mers “Pe urmele lui Eminescu”

Publicat în 22.01.2016 la ora 11:00

portret-eminescuCentrul de documentare și informare din Lupșa a fost, în data de 14 ianuarie, gazda unei manifestări literare în cadrul activității “Pe urmele marelui scriitor Mihai Eminescu”.

Prin această manifestare cultural-educativă s-a dorit apropierea elevilor spre C.D.I. din Lupșa, oferirea unor animații audio despre Mihai Eminescu, şi, nu în ultimul rând, s-a avut în vedere apropierea şcolarilor de lectură, cu toate avantajele sale. Aceasta din urmă nu are ca “inamic” ceva din exterior, ci doar televizorul, computerul şi ritmul alert al vieții, ce îi determină pe oameni, de la vârste tot mai mici, să nu mai citească (cum şi cât trebuie). Se pierde astfel interesul de a-ţi forma o lume interioară şi a acumula un bagaj de cunoştinţe atât de utile la vârsta maturităţii.
Mircea Eliade spunea: ”Cât timp va exista, undeva în lume, un singur exemplar din poezia lui Eminescu, identitatea neamului nostru e salvată”. Asta s-a urmărit prin acţiunea de la Lupşa – scoaterea în evidenţă a fiinţei poporului român, spre a nu o lăsa să cadă în degradare ori minimalizare. Şi cum altfel se putea reuşi în acest demers temerar decât prin invocarea figurii geniale a lui Eminescu şi realizarea unei trimiteri la opera lui, fabuloasă ca valoare şi semnificaţii. Pe această cale, pentru reuşita activităţii puse în practică, profesorul documentarist Dup Vanesa Aruna le mulțumește elevilor care au participat la cele întâmplate: Chirilă Ioana, Țărău Valeria, Cosma Irina, Cidra Bianca, Potinteu Carmen şi Mateiu Nina.

I. A. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 23 ori

La Lupşa, s-a mers “Pe urmele lui Eminescu”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.