campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liceul Tehnologic de Turism din Arieșeni a finalizat cu succes proiectul Erasmus+ „Formarea elevilor VET pe piața Europeană a muncii”

Liceul Tehnologic de Turism din Arieșeni a finalizat cu succes proiectul Erasmus+ „Formarea elevilor VET pe piața Europeană a muncii”

Publicat în 05.10.2018 la ora 11:44

Liceul Tehnologic de Turism din Arieșeni, unitate de învățământ preuniversitar acreditată cu Carta Erasmus+ pentru mobilități VET, împreună cu partenerul transnațional Escola Professional – Associação Para a Formação Professional e Desenvolvimento do Montijo anunță încheierea proiectului „Formarea elevilor VET pe piața Europeană a muncii”, referință proiect 2017-1-RO01-KA116-036255.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, iar Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020.

Proiectul a fost conceput pentru a oferi oportunități de învățare și experiență profesională europeană elevilor din mediul rural, pentru a facilita mobilitatea forței de muncă, internaționalizarea, dezvoltarea personală și cooperarea între instituții de învățământ aparținând unor culturi și zone geografice atât de diferite. Participanții la proiect au fost 32 de elevi din clasa a XI-a și a X-a învățământ liceal și profesional, activitățile de formare desfășurându-se la agenți economici din Montijo, Portugalia, pe parcursul a câte trei săptămâni.

Datorită entuziasmului și seriozității cu care participanții și-au îndeplinit sarcinile, prin efortul comun depus de organizația de trimitere și de organizațiile de primire, prin comunicarea permanentă cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP, proiectul și-a atins obiectivele propuse și anume:

1. Asigurarea prin mobilități transnaționale a unui cadru mai performant pentru dobândirea de către elevi de cunoștințe, abilități și atitudini care să le faciliteze ocuparea, după absolvire, a unui loc de muncă pe piața globală a muncii, implicarea lor ca cetățeni responsabili și activi în societate şi încurajarea lor pentru continuarea învăţării.

2. Creșterea egalității de șanse, asigurarea de oportunități egale pentru toți elevii, inclusiv cei proveniți din medii dezavantajate, cu scopul diminuării diferențelor de succes educațional și a creșterii șanselor de reușită profesională după absolvire.

Despre impactul proiectului vorbesc de la sine rezultatele acestuia:

– 32 de elevi cu competențe profesionale, lingvistice și culturale îmbunătățite, formați prin metode și instrumente de formare și evaluare recunoscute în spațiul UE care la angajare vor fi capabil să performeze în cadrul unor echipe multiculturale;
– 32 de elevi cu șanse crescute de inserție pe piața muncii națională și internațională;
– 5 cadre didactice care și-au îmbunătățit abilitățile în managementul de proiect formând o echipă de proiect funcțională pe termen lung;
– un mediu educațional deschis cooperării internaționale.

Totodată, în anul școlar 2018-2019, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni implementează un nou proiect Erasmus+ „Total Quality Training in European Companies”, referință proiect 2018-1-RO01-KA116-048053, în cadrul căruia 26 de elevi și 3 cadre didactice vor participa la mobilități de formare în Polonia și Portugalia.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 244 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.