campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Lista câștigătorilor Festivalului “O, ce veste minunată” desfășurat ieri la Câmpeni

Lista câștigătorilor Festivalului “O, ce veste minunată” desfășurat ieri la Câmpeni

Publicat în 14.12.2013 la ora 14:00

festival-o-ce-veste-minunata-campeniVreme de două ore au răsunat ieri după-amiază glasurile cristaline ale elevilor din Apuseni pe scena Casei de Cultură “Avram Iancu” din orașul Câmpeni la cea de-a patra ediție a festivalului-concurs regional de colinde, tradiții și obiceiuri moțești ” O, ce veste minunată”.

Evenimentul organizat de Despărțământul “Iosif Șterca Șuluțiu” Câmpeni – Abrud – filiala locală ASTRA – în colaborare cu Primăria și Casa de Cultură “Avram Iancu”Câmpeni, s-a bucurat de un succes deosebit prin numărul foarte mare de spectatori și prin prestațiile deosebite ale talentaților elevi care au arătat că păstrează la loc de cinste tradițiile populare moștenite din moși-strămoși dedicate Nașterii Domnului.

La acest festival au participat 10 grupuri de elevi de la unitățile școlare din Câmpeni, Abrud, Albac, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Sohodol, Vadu Moților, deși își anunțaseră participarea și alte grupuri de elevi din Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Lupșa care din păcate nu au mai urcat pe scenă. Numeroșii elevi din toate ciclurile școlare au prezentat un maraton de colinzi și tradiții populare, fiind atent urmăriți de juriul format din Constantin Mihon – instrumentist al Casei de Cultură Câmpeni și doamnele profesoare Daniela Corcheș, Doina Gligor, Mariana Motora, Sanda Bold-președintele juriului.

Înainte de festivitatea de premiere, în timpul deliberării juriului, au mai colindat în afara concursului 4 elevi ai Colegiului Național “Avram Iancu” Câmpeni, iar Ansamblul „Doina Moțului” al Casei de Cultură Câmpeni a prezentat de asemenea un recital de colinde tradiționale moțești.

Cele mai bune prestații artistice au fost greu de ales de către membrii juriului care au hotărât să acorde 3 premii I fără să mai acorde Marele premiu al festivalului. Premiile în bani au fost oferite de doamna Sanda Bold și Mihail Trifa-viceprimarul orașului Câmpeni – următorilor colindători:

– premiul special al juriului în valoare de 50 lei: Raul Crăciun– unul dintre cei mai tineri colindători de la Școala Gimnazială Vadu Moților – coordonator, prof. Violeta Pașca;

– premiul al III-lea în valoare de 100 lei : grupul de colindători din clasele V-VIII ai Școlii Gimnaziale Câmpeni condus de prof. Iulia Todea;

– premiul al II-lea în valoare de 150 lei: grupul de colindători ai claselor I-IV ai Școlii Gimnaziale Câmpeni coordonat de înv. Gheorghe Paven și grupul de colindători ai Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni coordonat de prof. Alina Neaga;

– premiul I în valoare de 200 de lei: grupul de colindători ai Liceului “Horea, Cloșca și Crișan” Abrud coordonat de prof. Mirela Danciu; colindătorii Școlii Gimnaziale Sohodol coordonați de prof. Oana și Alin Joldeș; colindătorii Colegiului Național “Avram Iancu” Câmpeni coordonați de prof. Gelu Muntea.

Doamna Mariana Motora – președintele Despărțământului “Iosif Șterca Șuluțiu” Câmpeni – Abrud a mai acordat un premiu în valoare de 50 de lei pentru prestația artistică deosebită oferită de două eleve din grupul de colindători ai Școlii Gimnaziale Ciuruleasa coordonați de prof. Cristian Ioan Câra.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 568 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.