campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Localnici din comuna Horea au protestat, în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți de noua cadastrare. Aceștia susțin că au rămas fără o parte din terenuri

Localnici din comuna Horea au protestat, în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți de noua cadastrare. Aceștia susțin că au rămas fără o parte din terenuri

Publicat în 31.05.2018 la ora 14:02

Mai mulți localnici din comuna Horea au protestat astăzi, 31 mai 2018, în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți de noua cadastrare, în urma căreia, susțin ei, au rămas fără o parte din terenuri.

Oamenii țin în mâini mai multe pancarte pe care sunt scrise mesaje prin care își arată nemulțumirea, între care ”DNA, să vină să vă ia”, ”Cadastru -> Dezastru. Comuna Horea. Intabulări -> Exproprieri”, ”Vrem comună, fără dictatură”, ”Vrem măsurări cadastrale corecte”, ”Ne-ați furat destul”.

Oamenii au declarat că protestează deoarece sunt nemulțumiți de intabulările ”dezastruoase” care s-au făcut în comuna Horea, județul Alba, și cer, din nou, măsurarea terenurilor.

Potrivit unui protestatar, terenul unor persoane au fost luate, prin hotărâri de consiliu și îi consideră vinovați pe reprezentanții primăriei comunei Horea și pe cei de la Oficiul de Cadastru.

”Din primărie ne-a spus că dacă nu vă ogoiți, vă mai luăm teren, <v-am luat prea puțin teren>. A spus, <are statul să se judece cu voi, până vă terminați voi toți banii>”, a afirmat un vârstnic.

Oamenii au declarat că majoritatea localnicilor din comună sunt nemulțumiți.

”Mătușica e ștearsă din registrul comunei Horea. 90% din toată cartea funciară e compromisă. E posibil să se facă așa ceva cu bani europeni? Deci pe bani europeni să ne ia terenurile noastre?”, a spus un protestatar.

De asemenea, oamenii au susținut că pot în continuare să-și lucreze terenurile, însă, pe acte, nu mai sunt proprietari.

Câțiva dintre ei discută, la ora transmiterii acestei știri, cu reprezentanții Prefecturii Alba, pentru a găsi soluții. La protest participă circa 30 de localnici.

 

Acest articol a fost citit de 734 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.