campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Lucrările la cea mai mare investiție din comuna Bistra, DC Bistra – Poiană, continuă şi în acest an

Lucrările la cea mai mare investiție din comuna Bistra, DC Bistra – Poiană, continuă şi în acest an

Publicat în 26.05.2018 la ora 10:00

Se lucrează din plin la drumul DC 97 din comuna Bistra. Încă de acum două luni de zile, când vremea a permis, constructorii au scos echipele în teren.

Lucrările din acest an constau în executarea unor ziduri de sprijin de rambleu şi debleu, care se ridică în anumite locuri şi la 7 metri înălţime, în zone dispuse la alunecări de teren, surpări sau la acţiunea apelor curgătoare, camere de cădere ale podeţelor (pentru evacuarea apelor pluviale de pe suprafaţa carosabilă a drumului), podeţe, toate acestea din urmă pentru a face deversări cât mai dese ale apelor pluviale către pârâul Valea Mare, în scopul de a  proteja cât mai bine drumul.

De asemenea, se construiesc pinteni de protejare a rigolelor, cu alte cuvinte: ziduri mai mici către acostamentul drumului.

După aceste lucrări care sunt importante pentru calitatea şi viaţa cât mai lungă a drumului, se toarnă binderul (strat de beton asfaltic folosit ca strat de legătură între fundația unui drum și stratul de uzură), se execută rigolele şi apoi se închide cu stratul de uzură.

„Investiţia la DC 97 Bistra – Poiană, presupune lucrări pe o lungime toatală de 10 km de drum. Putem spune că este de departe cea mai mare investiţie de la noi din comună. DC 97 este important nu doar pentru cei peste 2000 de localnici pe care îi va deservi, ci şi pentru accesul elevilor la şcolile din satele Ciuldeşti şi Durăşti şi accesul turişilor la siturile Natura 2000 din Masivul Muntele Mare, punând astfel în valoare şi valorificând potenţialul turistic al  zonei. Acest lucru înseamnă dezvoltare economică, infrastructura este necesară, prioritară oriunde în lume. Bistra trebuie să ajungă o comună de nivel european, nu doar pe hârtie ci şi în realitate. Rând pe rând, cu paşi mici dar siguri, o să mă străduiesc să ridic nivelul de viaţă al locuitorilor, aşa cum am promis”, a declarat primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Administraţia locală din Bistra, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au hotărât de comun acord prelungirea termenului de finalizare a DC 97 până în anul 2020, pentru a avea siguranţa execuţiei unui drum superior calitativ şi cu toate lucrările anexe de care este nevoie pentru terminarea lui în bune condiţii.

Banii pentru drumul DC 97 vin de la minister în etape, în funcţie de situaţia de lucrări efectuate şi recepţionate.

Lucrările la DC 97 sunt cea mai de amploare investiţie din comuna Bistra. De-a lungul derulării întregului proiect, acestea presupun: lucrări de terasament, de lărgire a spaţiului carosabil, rigole, ziduri de sprijin şi protecţie, podeţe de acces în gospodăriile localnicilor, turnarea covorului asfaltic etc.

Proiectul include şi reabilitarea primelor 2 poduri dar şi demolarea şi refacerea în totalitate a  celorlalte  2  poduri de pe acest drum.

Investiţia la DC 97 Bistra – Poiană se ridică la suma de 22.407.756,00 lei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 294 ori

Lucrările la cea mai mare investiție din comuna Bistra, DC Bistra – Poiană, continuă şi în acest an
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.