campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Lucrările la cea mai mare investiție din comuna Bistra, DC Bistra – Poiană, sunt în plină desfășurare

Lucrările la cea mai mare investiție din comuna Bistra, DC Bistra – Poiană, sunt în plină desfășurare

Publicat în 08.11.2017 la ora 10:00

Lucrările la Drumul Comunal DC 97 din comuna Bistra continuă și în acest an. Chiar dacă nu s-a turnat asfalt, s-au executat alte lucrări importante pentru durata de viață a drumului și pentru siguranță.

Au fost ridicate ziduri de sprijin în zonele expuse erodării de către pârâul Valea Mare a drumului, sau în locurile expuse viiturilor sau surpărilor de teren. S-au realizat până acum aproximativ 2 km de ziduri, adică mai bine de 3/4 din distanța totală. Pe alocuri, zidurile de sprijin ajung la 5 metri și chiar la 7 metri înălțime.

„Acest proiect este unul de mare anvergură. Acest drum face legătura între 7 sate cu centrul comunei, deserveşte peste 2000 de locuitori, asigură accesul la şcolile din satele Ciuldeşti şi Durăşti, facilitează accesul către siturile Natura 2000 din Masivul Muntele Mare, punând astfel în valoare şi valorificând potenţialul turistic al zonei. La final sunt convins că vom avea parte de un drum cu adevărat european, atât pentru folosul localnicilor cât și pentru a asigura dezvoltarea economică a comunei”, este de părere primarul Traian Gligor.

Stadiul total al lucrărilor la DC 97 este undeva la 40%. Lucrările vor continua în acest an până când vremea o va permite.

Lucrările la Drumul Comunal 97 Bistra – Poiană sunt de departe cea mai importantă investiţie din istoria comunei Bistra. De când au început lucrul, echipele au realizat atât lucrări de terasament, lărgirea părţii carosabile acolo unde prevede proiectul, ziduri de sprijin şi protecţie, rigole cât și lucrări de turnare a covorului asfaltic.

Investiţia la DC 97 Bistra – Poiană se ridică la suma de 22.407.756,00 lei. Proiectul prevede asfaltarea a 10 km de drum, executare de rigole, ziduri de sprijin şi protecţie pe drumul aflat pe cursul

Văii Mari, amenajare de podeţe de intrare în curţile localnicilor, reabilitarea primelor două poduri dar şi demolarea şi refacerea în totalitate a celorlalte două poduri de pe DC 97 Bistra – Poiană.

A. S.

Acest articol a fost citit de 268 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.