campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Luna Francofoniei sărbătorită la Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni

Luna Francofoniei sărbătorită la Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni

Publicat în 22.03.2016 la ora 22:14

elevi-Campeni-ziua-francofoniei-2016Ca urmare a succesului înregistrat în cadrul primei ediții desfășurate anul trecut, Ambasada Franței și Institutul Francez din România au organizat și în 2016 evenimentul ”Picnic Poetic – Haikunoi”.

Acesta s-a desfășurat vineri, 18 martie, în 54 de locații simultan, între orele 12 – 14, timp în care participanții au avut ocazia de a lua parte la activitățile propuse de către organizatori, publicându-și creațiile poetice pe cea mai mare rețea de socializare, pe pagina personală sau cea oficială a evenimentului, adăugându-i o mențiune în acest sens.

Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni s-a regăsit printre cei 54 de participanți la evenimentul de anul acesta, unitatea școlară participând și în 2015 la prima ediție. Roxana Bodea, directorul unității școlare, a menționat că prin această acțiune s-a dorit celebrarea francofoniei prin creaţie poetică de inspiraţie japoneză, evenimentul propunându-și promovarea limbii franceze și a multilingvismului într-o atmosferă de convivialitate la care au luat parte tineri francofoni, corpul didactic și reprezentanți ai comunității. Pe parcursul celor două ore, elevii coordonați de profesori au realizat în curtea școlii haikunoi-uri în limba franceză, care au fost postate pe pagina oficială a evenimentului de pe rețeaua de socializare.

Conform dicționarului Larousse, un haiku este „o scurtă poezie de șaptesprezece silabe, care este compusă din trei versuri (respectiv din 5, 7 și 5 silabe) ; în general, haiku-ul evocă un peisaj sau o stare de spirit”. Principiul picnicului poetic constă în conceperea poemelor în limba franceză, iar constrângerile de redactare variază în funcție de vârsta și cunoștințele fiecărui participant. Totodată, aceste reguli de stil nu trebuie să limiteze nicidecum libertatea de exprimare și alegerea temelor care vor fi abordate de către tinerii creatori.

Ovidiu Culda

Acest articol a fost citit de 76 ori

Luna Francofoniei sărbătorită la Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.